Сучасні моделі зачісок і сучасні технології в перукарській справі, Детальна інформація

Сучасні моделі зачісок і сучасні технології в перукарській справі
Тип документу: Курсова
Сторінок: 7
Предмет: Технології
Автор:
Розмір: 27.4
Скачувань: 8608
Підготовчі роботи. Приготовляємо накладні елементи. Гарно розчісуємо волосся по всій довжині. Від матушки рівномірно все волосся розчісуємо в усі сторони.

Визначаємо місце де будемо накладати накладний елемент – корзину. На тім’я прикріпляємо за допомогою невидимок дві коси. Вони мають бути прикріплені так, щоб їх кінчики потім прикривала корзина.

За допомогою шпильок та невидимок міцно прикріплюємо корзину, але так щоб вона не мішала клієнтові. Шпильки не тиснули у голову, але й щоб і не хиталось.

Укладаємо ліву сторону, відділяємо прядку ближче до чола і укладаємо її у велику об’ємну буклю. Наступну прядку виділяємо над вухом, тобто на скулах, гарно розчісуємо, піднімаємо вверх і також укладаємо у велику буклю.

Укладаємо праву сторону, на скулах, над вухом відділяємо прядку, зачісуємо гладко до голови і укладаємо знову буклю залишаючи вільні кінці. Бокову лобну прядку гарно причісуємо і укладаємо буклею на подобу плоского локона. Волосся спереду розчісуємо чуть наліво. Роблячи таким чином місце для косичок і укладаємо також буклею.

Виступаємо до обробки потиличного волосся. На шийній зоні відділяємо волосся на рівні мочки вух, зверху від корзини, справа наліво відділяємо прядки шириною 5 см. і товщиною 2см. Укладаємо їх як і попередні прядки залишаючи кінчики.

Наступний ряд укладаємо аналогічно і відповідно попередньому, і так все волосся. Відділене волосся на шиї ділимо на дві прядки, товстішу з них переплітаємо шнурком і укладаємо на груди. Ту що залишилась при піднімаємо і укладаємо, роблячи її коротшою.

Укладаємо коси. Одну закладаємо вище за вухом і прикріпляємо попустивши її через чоло, іншу аналогічно попередній прикріпляємо за іншим вухом.

В утворені проділи між буклями прикріпляємо окремі прядки і також укладаємо, залишаючи випущеними довгі кінці. Потім у зачіску шпильками прикріпляємо коротенькі стрічки. У корзину вставляємо волосся обмотане сіткою. За допомогою дротяного кріплення до цього волосся прикріпляємо пташок, поправляємо пір’я.

Проводимо перевірку зачіски. Поправляємо де є якісь дефекти чи недоліки і де стирчать волосини, закладаємо всередину. Закріпляємо всю зачіску фіксуючими засобами, тобто лаком. Проводимо заключні роботи, а потім приступаємо до макіяжу.

Щоб виконати таку зачіску потрібні навики, вона також потребує витримки, фантазії, розуміння технології. Її виконання займе не мало часу.

3.4. Обґрунтування вибору і парфумерно-косметичних засобів, приспосіблень, інструментів та обладнання,

необхідних для виконання моделі.

Блискуче доглянуте волосся – справжнє багатство любої дівчини чи жінки. Але щоб стати по справжньому гарною прикрасою волосся потребує постійного догляду і піклування.

При виконанні зачісок дуже важливим є структура волосся, форма природної хвилі, тобто тип волосся. Красиве волосся привертає завжди захоплюючі погляди. Але щоб волосся було красиве, необхідно доглядати його. Програма догляду за волоссям включає в себе шампунь, бальзам-ополіскувач, інтенсивний догляд або маски.

Шампунь дає можливість очистити волосся від бруду і капіляру. Волосся потребує захисту, зволоження. Цьому сприяють цінні ароматичні екстракти шампуня Harmony авокадо і апельсин від Londa. Цей шампунь підібраний точно по структурі та стані волосся. Він покращує стан волосся укріплює, надає блиску та об’єму. Кількість витрат його при даній роботі 75гр. Ніжно ставиться до волосся, м’яко покращує загальний стан бальзам-ополіскувач, він надає волоссю інтенсивного блиску, після його використання волосся стає м’яким і здоровим. Ефективнішою буде дія бальзаму від Londa. Його кількість витрат становить 20гр.

Інтенсивний догляд або маска дають можливість відновити пошкоджене волосся, в цьому краще підійде інтенсивний догляд від Pantine pro V “Основне живлення” з унікальним Аміно+Pro V комплексом. Ідеальний вибір. Маски можна також виготовляти з окремих компонентів. Це можуть бути овочі, фрукти, різні рослини та ін. Витрата маски у даній роботі становить від 70 до 95гр.

Із фарбуючих речовин, щоб не помилитись краще використати LondaColor від Londa. Це м’яка фарба з блиском, а точніше стійка доглядаюча крем-фарба. Вона не псує загального вигляду волосся мінімально пошкоджує структуру, не вигорає на сонці, не шкодить здоров’ю, волосся зберігається живим і еластичним, у роботі зручна, легко наноситься і не розтікається, добре змивається, не зафарбовує шкіру, немає різкого запаху. Розхід 75-95гр. Для виконання зачіски з фіксуючих матеріалів доведеться використати гель і лак.

Гель – це речовина яку використовують для укладки хвилею а в нашому випадку буклі. Гель сильної фіксації є незамінний при моделюванні креативних зачісок. А такий гель здатний закріпити волосся так, що розчесати його не можливо. Його не наносять у надто великих кількостях, бо він створює ефект мокрого волосся, довго сохне і в результаті прядка падає. Розхід 1 банка. Його використовують для фіксації зачіски краще підійде лак ультра сильної фіксації. З його допомогою можна створити навіть неможливу зачіску. Прядку можна зафіксувати у будь-якому стані, розхід 1,5 банки. Потрібно також використати: невидимки для кріплення прядок та шпильки, резин очки, накладні декоративні елементи.

З інструментів апаратури та приспосіблення використовують такі:

Гребінчики виготовлені з матеріалу який не електризує, не тягає і не плутає волосся. Мають бути такі гребінчики: для фарбування з рідкими зубчиками і хвостиком, гребінчик з хвостиком та гребінчик для начосу з вилкою.

Знадобляться і щітки: звичайно для розчісування та браш. Вони мають бути з натуральних чи синтетичних речовин.

Кісточка для фарбування. Вона повинна бути зручною.

Посуда для розмішування повинна бути з пластмаси або скла, щоб не реагувало з фарбою, має бути зручним.

Зажими та клеми. Залізні та пластмасові.

Повітряний електрофон для укладки волосся регулювання температури повітря та спеціальною насадкою.

Умивальник та відкидне крісло для миття голови.

Білизна: пеньюар або пелеринка. Для того щоб покрити клієнта, вафельні рушники.

У роботі при хлоруванні також використана фольга. На шиї комірець.

Основним у макіяжі є крем. Краще використати крем від Oriflame. Він особливо цінний тим, що захищає шкіру від ультрафіолетових променів. Основою макіяжу є загальний тон. Краще використати тональний крем Visions від Oriflame, це зволожуючий тональний крем надає шкірі гарний натуральний колір, золотисто-бежевий тон.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes