Видобуток підземних вод, Детальна інформація

Видобуток підземних вод
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Географія, Геологія
Автор: фелікс
Розмір: 36.4
Скачувань: 1600
Погреб. Росяна свердл. с.Плисків розлив не проводиться

Теплик Столова свердл. смт.Теплик Комбінат кооп.промис.

Тиврівський Гейденська свердл. смт.Тиврів розлив не проводиться



Тиврівська свердл. с.Красне Комбінат кооп.промис.

Томашп. Шумилівська джерело с.Марківка КСП "Золотий колос"

Тростянецький Лажижинська свердл. м.Ладижин розлив не проводиться



Тростянецька свердл. м.Тростянець Комбінат кооп.промис.

Тульчин Тульчинська свердл. м.Тульчин Комбінат кооп.промис.

Хмільн. Уланівська свердл. с.Уланів розлив не проводиться

Чернів. Шипіт джерело смт.Чернівці Комбінат кооп.промис.

Чечельн Чечельницька

розлив не проводиться

Шаргор Шаргородська свердл. с.Мурафа КСП "Мир"

Ямпіль Ямпільська джерело с.Буша КСП ім.Шевченка



Лозівчанка





Мрія





Окрім цього в України відомо десятки джерел та свердловин вода з яких, за попередніми даними, може бути використана для розливу в якості столової. Серед них потужні джерела якісних вод поблизу сіл Демидівка та Курилівці в Жмеринському районі, Велика Вулига та Кліщів на Тиврівщині, Руданського та Пеньківки Шаргородського району, Комаргорода, Гнаткова та Липівки в Томашпільському районі, Ординець Погребищенського району; високодебітна свердловина з надзвичайно чистою водою неподалік с.Яришівки та багато інших.

ПРІСНІ ПІДЗЕМНІ ВОДИ

Родовища прісних підземних вод розвідувалися, як правило, для забезпечення стабільного і якісного централізованого водопостачання райцентрів, міст України та окремих промислових об'єктів. На Вінниччині розвідано 17 родовищ, які складаються із 44-х окремих ділянок із сумарними, затвердженими Державною комісією, запасами 137,4 тис.м. на добу. Перелік родовищ наведено в таблиці 32.

Окрім цього є значна кількість попередньо вивчених та оцінених родовищ, прогнозні запаси яких оцінюються в 885,5 тис.м. на добу.

За хімічним складом води відносяться до типу гідрокарбонатних магній-кальцієвих або кальцієвих з мінералізацією 0,4 - 0,8 г/дм3. Дебіт свердловин переважно від 3-5 до 20 - 30 іноді до 50 і більше м /год. Родовища експлуатуються свердловинами глибиною від 60-80 м у місцях неглибокого залягання кристалічних порід до 120 -150 м, де вони перекриті осадовими, переважно глинистими породами.

Південно-західніше лінії Жмеринка-Вапнярка-Рудниця для централізованого водопостачання найчастіше використовується водоносний горизонт у вапняках та пісках неогенової системи. Свердловини, глибиною до 50 - 80 м, і джерела характеризуються великим дебітом, переважно від 5-10 до понад 100 м.год. Води гідрокарбонатні кальцієві з мінералізацією 0,5-0,9 г/дм3. Для них характерна дещо підвищена жорсткість. Водоносний комплекс в тріщинуватій зоні кристалічних порід докембрію тут теж поширений, але він знаходиться на значній глибині - переважно 100- 150м.

На Наддністрянщині, для водопостачання використовуються також води водоносного горизонту у верхньопротерозойських пісковиках і рідше в породах крейдового віку - крейді та піскувато-кремнистих відкладах. Води прісні хорошої якості.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes