Гірські виробки, Детальна інформація

Гірські виробки
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Екологія
Автор: фелікс
Розмір: 9
Скачувань: 1460
Бремсберг – похила гірська виробка, яка не має виходу на денну земну поверхню і служить для транспортування корисної копалини з вищого на нижній горизонт.

Скат – похила виробка, яка не має виходу на денну поверхню Землі і служить для транспортування вантажів під дією власної ваги.

Похил – те ж саме що і скат, тільки використовується для підіймання вантажів з допомогою механічних пристроїв.

Підняттєвою називають похилу (рідше вертикальну) виробку, яка не має виходу на денну земну поверхню, проходить по підійманню родовища і служить для розвідки корисної копалини, провітрювання, переміщення людей і транспортування вантажів. Підняттєва виробка, пройдена по прошарку пустих порід в пласту називається підняттєвою польовою.

Названі вище гірські виробки далеко не повністю вичерпують всі їх різновиди. Вони дають приблизну уяву про складені процесі підземного видобування мінеральної сировини, схематично показує комплекс виробок при підземному способі розробки корисних копалин. При цьому бачимо, що підземні виробки можуть прокладатись лише при їх кріпленні. При розробці корисних копалин відкритим способом кріплення виробок застосовують тільки в окремих випадках.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes