Моніторинг навколишнього середовища, Детальна інформація

Моніторинг навколишнього середовища
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Екологія
Автор: фелікс
Розмір: 16.2
Скачувань: 1912
сприяння розвитку міжнародного співробітництва у галузі охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та екологічної безпеки.

Право володіння, користування і розпорядження інформацією, одержаною під час виконання загальнодержавної і регіональних (місцевих) програм моніторингу довкілля, регламентується законодавством.

Інформація, що зберігається в системі моніторингу, використовується для прийняття рішень у галузі охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та екологічної безпеки органами державної влади та органами місцевого самоврядування і надається їм безкоштовно відповідно до затверджених регламентів інформаційного обслуговування користувачів системи моніторингу та її складових частин.

Література

Закон України «Про охорону навколишнього природного середовища». Відомості Верховної Ради, 1991, № 41.

Постанова Верховної Ради України №188, від 5.03.1998р. «Про Основні напрями державної політики України у галузі охорони довкілля, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки». Відомості Верховної Ради, 1998, №38-39.

Постанова Кабінету Міністрів України №391, від 30.03.1998р. «Про затвердження Положення про державну систему моніторингу довкілля». http://www.rada.kiev.ua/cgi-bin/putfile.cgi.

С.П. Богомолов. Экология. Учебное пособие. М.: 1997.

С.Н. Бобылев. Экономика природопользования. М.:, 1997.

Ю.А. Злобін. Основи екології. К.: Лібра, 1998.

Т.А. Хоружая. Методы оценки экологической опасности. М.: ЭБМ-контур, 1998.

В.С. Джигирей. Екологія та охорона навколишнього природного середовища. Навчальний посібник. К.: “Знання”, КОО, 2000.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes