Зміст та порядок розвідки болот, Детальна інформація

Зміст та порядок розвідки болот
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Технології
Автор: фелікс
Розмір: 9.3
Скачувань: 1084
характер і обсяг робіт з поліпшення прохідності і наявність матеріалів для виконання цих робіт.

При організації оборони розвідка болота як природної перешкоди ведеться уздовж його окраїни. При цьому обстежують звичайно тільки ті ділянки і напрямки, що мають ознаки найкращої прохідності. Крім того, виявляють ділянки, найбільш небезпечні в пожежному відношенні.

При розвідці боліт у зимовий час визначають глибину їхнього промерзання, товщину сніжного покрову, виявляють некрижані ділянки, небезпечні для руху. Зібрані дані відображають на карті чи схемі й у легенді.

Висновки

Отже данні розвідки необхідні командирам для оцінки впливу місцевості на виконання бойового завдання з найбільш ефективним використанням своїх сил і засобів.

Розвідка болот є невід’ємною складовою розвідки місцевості, атже ведення бойових дій на болоті без визначення його прохідності та напрямків руху по болоту можуть призвести до значних втрат особового складу та техніки і тим самим погіршити положення у бою.

Література

Шмаль С.Г. Військова топографія / Військовий інститут київського національного університету ім. Т. Шевченка, МОУ – Київ 1998.

Военная топография под ред. генерал-лейтенанта А.С.Николаева / МО СССР – 1977.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes