Вплив алкоголю на організм людини, Детальна інформація

Вплив алкоголю на організм людини
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: фелікс
Розмір: 13.7
Скачувань: 4201
Причини вживання алкоголю.

В побуті вважається, що спирт є гарним засобом для зігрівання організму та що він має лікувальну дію не тільки при простудних, але і при цілому ряді інших захворювань, у тому числі шлунково-кишкового тракту, наприклад при виразці шлунка. Лікарі ж навпаки вважають, що хворим категорично не можна приймати алкоголь.

Чи інше, існуюче серед людей переконання: алкоголь збуджує, підбадьорює, поліпшує настрій, самопочуття, робить бесіду більш оживленою і цікавою, що немаловажно для компанії молодих людей. Недарма спиртне приймають «проти утоми», при нездужаннях, і практично на усіх святах.

Більш того, існує хибна думка, що алкоголь є висококалорійним продуктом, що швидко забезпечує енергетичні потреби організму, що важливо, наприклад, в умовах походу і т.п. У медичній практиці використовують бактериостатичні властивості спирту, використовуючи його для дезінфекції (при уколах і т.п.), готуванні лік, але аж ніяк не для лікування хвороб.

Так що міркування про користь алкоголю – досить розповсюджена омана.

Потреба в алкоголі не входить у число природних життєвих потреб людини, як, наприклад, потреба в кисні чи їжі, і тому сам по собі алкоголь не має спонукальної сили для людини. Потреба ця, як і деякі інші «потреби» людини (наприклад, паління) з'являється тому, що суспільство, по-перше, робить даний продукт і, по-друге, «відтворює» звичаї, форми, звички і забобони, зв'язані з його споживанням. Зрозуміло, що ці звички не присущи усім в однаковому ступені.

З чого починається пияцтво.

.

У цілому мотиви вживання спиртного підлітками поділяються на дві групи. В основі мотивів першої групи лежить бажання відповідати традиціям, випробувати нові відчуття, цікавість і т.п. Формуванню цих мотивів сприяють деякі властивості психіки неповнолітніх, що пробуджується в них почуття дорослості, бажання бути як усі, прагнення наслідувати старших і т.п. Віковими особливостями підлітків у визначеній мері можна пояснити і вживання ними спиртних напоїв «для хоробрості». Цей мотив зв'язаний з відсутністю в неповнолітніх життєвого досвіду, знань, що дозволяють їм вільно вступати в спілкування з навколишніми.

Особливої уваги заслуговує друга група мотивів споживання алкоголю, що формують пияцтво як тип поводження правопорушників. У число цих мотивів входить прагнення позбутися нудьги. У психології нудьгою називають особливий психічний стан особистості, зв'язаний з емоційним голодом. У підлітків цієї категорії істотно ослаблений чи втрачений інтерес до пізнавальної діяльності. Підлітки, що вживають спиртне майже не займаються суспільною діяльністю. Істотні зрушення спостерігаються в них у сфері дозвілля. Ці хлопці менше цікавляться художньою літературою, рідко беруть участь у самодіяльності, майже не бувають у театрі, втрачають інтерес до серйозної музики, живопису. Нарешті, деякі підлітки споживають спиртне, щоб зняти із себе напруга, звільнитися від неприємних переживань.

Вплив алкоголю на нервову систему; вміст алкоголю в крові.

I

ae

e

th

o

3/4

A

A

A

Ae

AE

E

E

I

ae

e

e

i

i

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes