здоровий спосіб життя. Шкідливі звички у дітей, Детальна інформація

здоровий спосіб життя. Шкідливі звички у дітей
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: фелікс
Розмір: 8.3
Скачувань: 3281
V

X

Z

\

^

`

b

d

f

u

6

\x00D0

\x00D0

\x1615\x0C68\x2806\x4300\x204A\x6D00H\x6E04H\x7504\x0108\x4400ься усунути, так само як і заїкуватість,- їм прийдеться проконсультуватися з логопедом. У цих професіоналів у запасі багато прекрасних методів, щоб допомогти дитині у вирішенні проблеми. Але - перед тим , як починати це – потрібно переконатися в тому, що дитина згідна і готова прийняти цю допомогу. Інакше стороннє втручання лише збільшить її відчуття власної неспроможності.

Мокра постіль

Важливо зрозуміти: справа не в тому, що дитина вперта або "погана", хоча іноді психологічний чинник відіграє не останню роль. Коли дитина спить занадто глибоко і не може прокинутися в потрібний момент - це тому, що її мозок ще не дозрів, щоб виконувати цю задачу, навіть якщо дитина дуже хоче залишатися сухою вночі.

Батькам треба проявити велике терпіння, не будити дитину- навпаки, запевнити її, що вона, зрештою, навчиться прокидатися вчасно і контролювати себе, ну а поки немає нічого страшного, якщо підкласти товсту пелюшку на ніч, і їй нітрохи не треба тривожитися щодо того, що постіль буде мокрою.Потрібно запропонувати їй також спеціальний нічний горщик, яким вона могла б користуватися, не покидаючи своєї спальні. На горщик можна нанести світлу фарбу, щоб дитина могла знайти його сама у темноті. Вся ця турбота може стати символом батьківської підтримки її власних зусиль.

Нічне вставання до горщика повинно бути першим досягненням дитини. Тоді вона зможе поставити собі задачу прокидитись і в інший час, щоб залишитися сухою.

Гримаси

Такі повторювані особові рефлекси називаються тиками. Вони несвідомі і неконтрольовані. Чим більше дитина намагається "приборкати" свої тики, тим вища можливість їхніх рецидивів, оскільки вони беруть початок саме з його внутрішньої напруги.

Батькам не потрібно звертати увагу на цю звичку, а замість цього допомогти дитині виражати себе більш вільно і вікрито. Можливо, вона занадто стурбована тим, щоб сподобатися всім навколо. Потрібно допомогти їй в цьому.

Дитина повинна навчитися управляти своїми агресивними почуттями. Їй потрібно знати, як можна стати сильною і в той же час не бути джерелом небезпеки для інших. Для цього потрібно дати їй можливість спостерігати, як у інші люди, у тому числі і батько, справляються зі своїм гнівом і агресією.

У міру того як у дитини буде зростати почуття самоповаги, тики почнуть зникати і міміка дитини, утративши напругу і перекручування, стане милою і привабливою.

Нудить в машині

Блювота дуже лякає дітей. Можна попросити лікаря прописати ліки - щоб попереджати нудоту. Необхідно пояснити дитині - якої добродчинної дії очікується від цього засобу.

Якщо їй це допоможе, не варто забувати висловити свою радість з цього приводу. Перед тим, як відправлятися в нову поїздку, батькам треба дати змогу дитині самій вирішити, хоче вона прийняти ліки або ні. Після того як ліки "спрацюють" два-три рази, дитина може відчути себе достатньо впевненою, щоб попросити зменшити дозу наполовину. Вона може навіть спробувати поїхати в коротку подорож і зовсім без застосування ліків.

Після кожного чергового успіху її стан буде все більше і більше надійнішим - а це і є ціллю. Але навіть якщо їй прийдеться продовжити лікування, дитина все-таки повинна знати і вірити, що рано чи пізно їй вдасться справитися зі своєю слабістю.

PAGE

PAGE 1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes