Розв'язок питань малого расизму та націоналізму на Україні, Детальна інформація

Розв'язок питань малого расизму та націоналізму на Україні
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Соціологія
Автор: фелікс
Розмір: 11.8
Скачувань: 1707
а) воля, що повинна бути запереченням розуму - звідси і волюнтаризм в українському націоналізмі:

б) сила, при чому сила фізична, як заперечення сили науки, економіки, культури і т.д.

в)насильство найсильнішого над слабким

г)територіальна експансія - як наслідок міжнаціональної політики

д) расизм, відповідно до якого українська нація складається з різних расових елементів, серед яких найкращим є нордичний расовий елемент і саме він більш усіх пристосований до керування державою

е)фанатизм

ж) нещадність до ворога, а вороги української нації - це всі неукраїнці, чи українці, що не розділяють ідей інтегрального націоналізму

з) ненависть до усього чужого

і) аморалізм відповідно до твердження - «Усе добре, що корисно нації». Що ж «добре» визначає «вождь» і «ініціативна меншість», тобто ОУН.

Приведене вище - тільки самий загальний аналіз української націоналістичної ідеології. Дотепер, крім автора цих рядків, ніхто не аналізував цю ідеологію з об'єктивних, наукових позицій. Без знання того, що собою представляє ідеологія ОУН, неможливо зрозуміти цей рух, його історію, його злочину зрештою. Хто не знає ідеології українського (інтегрального, донцовського) націоналізму, той не повинний про нього висловлюватися.

Український націоналізм не міняється, він принципово не здатний до цього. Він може лише змінювати тактику, пристосовуючись до існуючого положенню речей, залишаючись усередині тоталітарною структурою.

Рушійними силами українського націоналізму, сформульованими Донцовим, є крайній волюнтаризм, насильство, експансія, расизм, фанатизм, ненависть, аморалізм, безоглядність.

У сфері політики український націоналізм виходить з положень побудови української держави фашистського типу на усіх, на думку ОУН, етнічних українських землях. Це повинно було б бути держава площею 1 200 000 кв.км. - від Криниці, що під Краковом, - на Заході, до Кавказького хребта і Каспійськ моря на Сході. У її склад повинні були б увійти південні райони Білорусії і Росії.

Здійснення подібних планів суперечить як міжнародному праву, так і християнському світогляду, тому що автоматично означає війну, убивства людей у великих масштабах.

Від рук бандеровських структур - батальйонів «Нахтигаль», «Роланд», Української допоміжної поліції, т.зв. Української повстанської армії, полків дивізії «Сс-галичина», упали жертвами 120.000 мирних поляків, як мінімум 40000 українців, невстановлене число євреїв. Усіх їх замучили зі звіриною жорстокістю.

Такі дії міжнародне право кваліфікує як злочин проти людства і як військові злочини.

Уся діяльність українських націоналістичних структур з моменту їхнього створення на початку 20-х рр. і аж до 1950 року - злочинна, і, природно, носила явно антихристиянський характер.

Український пастор-євангеліст із Волині Михайло Подворняк так характеризує цю діяльність: « В УПА знаходиться безліч молодих людей, що тільки те і вміли, що грабувати й убивати... мстити своїм супротивникам і то не тільки на німцях і поляках, але і на своїх братах, що не погоджувалися з їхньою ідеологією... Бандеровці не були безбожниками, навпаки, були занадто «набожні». У неділі приходили в наше село, йшли в церкву, по-воєнному ставали біля самого іконостаса і часто хрестилися. Вони були настільки «благочестиві», що за свої переконання, політичні чи релігійні, вирізували б усіх, хто не вірить так, як вони, і хто не думає так, як вони. Це, як вони говорили була б «одна Україна, один народ, одна партія, одне віросповідання».

Підводячи підсумок скажемо, що всяка теорія переваги, заснована на расовому розходженні, у науковому відношенні помилкова, у моральному — негожа й у соціальному — несправедлива і небезпечна, і що не може бути виправдання для расової дискримінації, будь-де, ні в теорії, ні на практиці.

Питання до дискусії:

Ваше відношення до сучасним українським нац. сил (КУН, УНСО...)?

«Євросоюз» чи «Схід»? (Основний вектор зовнішньої, у тому числі і «культурній» політиці – чи Росія Європа ).

Чи актуальні ідеї націоналізму безпосередньо серед української молоді?

ОУН-УПА: укр. чи Патріоти націонал.-фашисти?

Геть російській мові чи двоязычие?

Шуллє Сергій. ЛОТ99. “Расизм на Україні”

= PAGE 1 =

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes