Грибоєдов Олександр Сергійович – життя та творчість, Детальна інформація

Грибоєдов Олександр Сергійович – життя та творчість
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Література
Автор: Олексій
Розмір: 20.3
Скачувань: 1170
Центральне місце в нарисі Гончарова займає характеристика Чацького. Полемізуючи з Пушкіним, що відмовляв Чацькому в розумі, Гончарів пише: «Чацький не тільки розумніше всіх інших облич, але і позитивно розумний» (Там же.— С. 13). У своїх мовах і вчинках Чацький, як говорить Гончарів, іноді впадає в перебільшення, але це порозумівається внутрішнім сум'яттям героя, його «мільйоном роздирань», тими ударами, що наносив йому фамусовський світ. У «мільйоні роздирань» Гончарів бачить психологічну розгадку поводження Чацького.

З плином років «Горе від розуму» розкривалося у своєму ідейному і художнім багатстві усе глибше і повніше. Не випадково знову і знову виходили у світло і негайно розкуповувалися видання комедії. Не випадково з афіш театрів не сходила її назва.

Комедію Г. ставили в центральних містах і на периферії, у Малому театрі і в Мхаті в Москві, в Олександрійському театрі в Петербурзі й у Ленінградському Великому драматичному і т.д. Кращі російські актори різних часів — В. Н. Давидов. А. І. Южин, К. С. Станіславський, В. І. Качалов. Б. Н. Ліванов, А. А. Яблочкіна, В. Н. Рижова, Т. В. Дороніна, С. Ю. Юрський, К.Ю.Лаврів — перевіряли і вигострювали своє мистецтво, граючи Чацького, Фамусова, Молчаліна, Софію, Лізу. Для комедії Г. театральне і читацьке життя завжди продовжується — і немає і не буде їй кінця. Як сказав про Г. самий обдарований його учень і продовжувач А. Н. Островський, «на високій горі над Тифлісом красується велика могила Грибоєдова, і так само високо над усіма нами парить його геній...» (Островський А. Н. Повне зібрання творів— М., 1952.— Т. XII.— С. 187).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes