Активне довголіття людини, Детальна інформація

Активне довголіття людини
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 27.2
Скачувань: 1798
Або ще чудовий спосіб — герудотерапія. Річ не лише в ефекті відсмоктування п’явками «зайвої» крові. Ці «козявочки» виробляють особливий засіб — герудин, який впорскують під шкіру хворого. Це, по суті, натуральний аспірин, що гальмує згортання крові. І п’явці вигідно, щоб кров не згорталася, і людині добре — профілактика всього спектра судинних захворювань.

Корисні абсолютно всі методи масажу, голкотерапія. І, звісно ж, водні процедури, зимове купання.

Кілька років зимового купання в поєднанні з іншими оздоровчими процедурами справді омолоджують. У людини в анамнезі три інфаркти, а після п’яти років занять її біологічний вік знижується! У багатьох «завсідників» валеоцентру біовік на 10—14 років менший за паспортний.

Секретів активного довголіття аж три. Перший — безперервно вести активне трудове життя. Причому це стосується і праці фізичної, і інтелектуальної, і творчої. Гляньте на Миколу Амосова — він не тільки біологічно не старий, у нього вираз обличчя молодий! Другий секрет — потрібно бути аскетом у розумних межах. Комфортно-сите життя «демобілізує» організм. І третє: всі довгожителі — оптимісти. Крім того, вони люди доброзичливі й неегоїстичні. Звичайно, домогтися зараз такого стану душі важко. Але хто намагається — житиме довше.

ЛІТЕРАТУРА

Брехман И.И. Валеология – наука о здоровье. – М.: Физкультура й спорт, 1990.–208с.

Войтенко В.П. Здоровье здорових. – Киев: Здоровье, 1991. – 248 с.

МартыненкоА.В., Валентин Ю.В., Подлесский В.А. идр. Формирование здорового образа жизни (медико-социальные аспекти). – М.: Медицина, 1988. –192с.

Петрик О.І. Медико-біологічні та психолого-педагогічні основи здорового способу життя: курс лекцій. –Львів: Світ, 1993. – 120 с.

PAGE

PAGE 2

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes