Енергетика, Детальна інформація

Енергетика
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Географія, Геологія
Автор: Олексій
Розмір: 11.2
Скачувань: 1643


1

6

близько 10[



Дрова та інші органічні













ресурси

27

21

не врахов.

не врахов.

не врахоа.



Протягом XX ст. істотно змінилася структура паливно-енергетичного балансу світового господарства (див. табл. З та мал. 19).

Якщо в першій половині XX ст. в енергобалансі світового господарства пер-важало вугілля і мали важливе значення дрова, то в останні десятиліть; провідну роль відіграють нафта і газ. Кілька десятиліть на їх частку припадали 3/5 обсягу енергоспоживання. Вважають, що на початку XXI ст. їх частка знизиться, водночас збереже значення споживання вугілля і дещо збільшиться ролі ядерної енергетики і нетрадиційних (альтернативних) джерел енергії.

Паливна промисловість. Основні географічні закономірності видобутку . перерозподілу енергоносіїв можна простежити за таблицею 4.

Отже, основні постачальники енергоносіїв знаходяться в Азії (країни Перське: затоки, а також Китай); в Англо-Америці (США і Канада); в Північній Євразі; (Росія, а також за окремими видами палива Азербайджан, Туркменістан, Узбеки стан, Казахстан). В Європі краще забезпечені енергоносіями Великобританія, ФРН, Польща, Норвегія. Основними ж споживачами є СІЛА, Канада в Північній Америці, провідні країни Західної та Центральної Європи, Японія, Китай, а серед краї; СНД - Росія та Україна.

Світовий видобуток і споживання енергоносіїв, 1992р.

Таблиця 4

-— — -

Видобуток

Споживання



Регіон

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes