Корисна інформація з астрономії Таблиці астрономічних розрахунків. Визначні дати освоєння космосу, Детальна інформація

Корисна інформація з астрономії Таблиці астрономічних розрахунків. Визначні дати освоєння космосу
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Фізика, Астрономія
Автор: Олексій
Розмір: 30.3
Скачувань: 2153
5. Зміна вигляду зоряного неба протягом року. Через 2—З місяці після першого спостереження зоряного неба — взимку, а потім і навесні — треба повторно знайти на небі вже знайомі близькополярні сузір'я, а також сузір'я Тельця, Оріона і Великого Пса з яскравими зорями Альдебаран, Бетельгейзе і Сіріус. Під час спостережень зверніть увагу на колір цих яскравих зір, що відповідає їхній температурі. Пригадайте, які сузір'я спостерігалися восени в південній частині неба, і переконаєтесь у тому, що вигляд зоряного неба протягом року змінюється.

6. Спостереження метеорів. Спостерігати метеори доцільно в той час, коли Земля зустрічається з одним з метеорних потоків. Про дати спостережень і сузір'я, в якому знаходиться його радіант, можна довідатися в «Шкільному астрономічному календарі».

7. Рух планет. Користуючись астрономічним календарем і зоряною картою, самостійно або з допомогою вчителя знайдіть на небі планети, які видно в цьому місяці. Таке спостереження треба провести у вересні і точно замалювати положення планет серед зір тих сузір'їв, у яких їх видно. Через 1—2 місяці слід повторити замальовку і з'ясувати, як перемістилась планета.

Спостереження в телескоп або бінокль (бінокуляр), що проводяться під керівництвом учителя.

За допомогою згаданих приладів можна побачити:

1) сонячні плями (обов'язково крізь темний фільтр); 2) нерівності межі дня і ночі на Місяці, найбільші місячні кратери; 3) супутники Юпітера і кільця Сатурна; 4) зоряну структуру Молочного Шляху; 5) зоряне скупчення Плеяди; 6) подвійні зорі в сузір'ях Великої Ведмедиці і Ліри; 7) галактику в сузір'ї Андромеди (восени); 8) газову туманність в Оріоні (взимку).

Серед-

Екваторіальний



Зоряний

Нахил

Кількість



ня густина 103кг/м3

діаметр

Стиск

період обертання навколо осі

екватора до площини орбіти

відомих супутників планет



У діаметрах Землі

км







5,4

0,38

4900

0

58,65 діб

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes