Пошук і дослідження неземних форм життя. Планетарний карантин, необхідні при цьому заходи, Детальна інформація

Пошук і дослідження неземних форм життя. Планетарний карантин, необхідні при цьому заходи
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Фізика, Астрономія
Автор: Олексій
Розмір: 21.8
Скачувань: 1827
Пошук неземних цивілізацій.

Раніше розглядався прояв життя поза Землею на будь-якому рівні її розвитку як саме чудове явище. Але пошуки життя ведуться і на більш високому рівні розуму, іншими способами. Розум асоціюється з поняттям цивілізація. Зараз не виключається наявність неземних цивілізацій (ОЦ), що викликає надії і бажання вчених у встановленні контакту з ними.

Один зі способів пошуку ОЦ - радіоастрономічний, полягає в подачі радіосигналів із землі у визначені ділянки Всесвіту. Сигнали містять інформацію про землянах і нашої цивілізації і питання про характер іншої цивілізації і пропозиція установити взаємний контакт.

Другий спосіб продемонстрований при запуску автоматичних міжпланетних станцій для дослідження зовнішніх планет Сонячної системи, “Піонерів” і “Вояджеров”, що при передбачуваній зустрічі з ОЦ (пролетівши повз зовнішні планети і виявившись у міжзоряному просторі) несли докладні зведення про нашу цивілізацію, дружні побажання інопланетянам, тобто робилося припущення, що при можливої зустрічі земних апаратів ОЦ зможе розшифрувати послання землян, і, можливо, побажає вступити з нами в контакт.

Висновки.

Пошук чужорідних форм поза Землею має велике значення для розробки фундаментальних проблем, зв'язаних із з'ясуванням походження і сутності життя.

При збереженні планетарного карантину планети будуть збережені як біологічні заповідники для подальших наукових досліджень, а Земля буде захищена від небезпечних прибульців з космосу.

Важко переоцінити внесок у розвиток науки, що буде зроблений при виявленні інопланетних форм життя, однак і відсутність життя на інших планетах Сонячної системи не тільки виключає розвиток экзобиологических досліджень, але і є перешкодою на шляху подальшого удосконалювання методів автоматичного і за допомогою людини виявлення і зняття характеристик живих систем. Результати в цій області, що є частиною біологічного приладобудування, безсумнівно, знайдуть широке застосування в сучасній біології й інших областях людської діяльності, не говорячи вже про задачі освоєння космічного простору.

В даний час ми знаємо тільки наше життя, і від її ми повинні виходити в судженнях про інші можливі форми біологічної організації.

Люди повинні бути готові до зустрічі з можливо неоднозначної, непередбаченої, досі небаченим іншим життям, а значить і розумом.

Пошуки життя поза Землею є лише частиною більш загального питання, що коштує перед наукою, про виникнення життя у Всесвіті.

Список використаної літератури.

О. Г. Газенко, М. Кальвін. Основи космічної біології і медицини, т. 1. Москва, Наука, 1976.

Ю. Колісників. Вам будувати звездолеты. Москва, Наука, 1990.

Р. О. Кузьмін, И. Н. Галкін. Як улаштований Марс. Серія “Космонавтика й астрономія”. Москва, Знання, 1989.

Б. П. Константинов. Населений космос. Москва, Наука, 1978.

В. А. Алексєєв, С. П. Минчин. Венера розкриває таємниці. Москва, Машинобудування, 1975.

Ю. Г. Мизгун. Неземні цивілізації. Москва, Екологія і здоров'я, 1993.

Освоєння космічного простору в СРСР. Академія наук СРСР. Москва, Наука, 1977.

Додатково про проблеми життя

Тому що закон про перетворення і збереження матерії енергії має універсальний характер, привабливої є наступна гіпотеза .

1.Поряд з біологічною земною існує, ще п'ять класів неземного життя.

Плазмоиды (плазменная життя) - існують у зоряних атмосферах, утворені магнітними силами, зв'язаними з групами рухливих електричних зарядів.

Радиобы (променеве життя) - живуть у міжзоряних хмарах, являють собою складні агрегати атомів, що знаходяться в різних ступенях порушення

Лавобы (від слова “лава” - кремнієве життя) - організовані структури з кремнію, живуть в озерах розплавленої лави на дуже гарячих планетах

Водоробы (життя при низьких to) - мають вид амебообразных форм, що плавають у рідкому метані і извлекающие енергії з перетворення ортоводорода в пароводород.

Термофаги - вид космічної енергії, що витягають життєву енергію з градієнта температур у чи атмосфері океанів планети.

З об'єктів Сонячної системи, крім планет земної групи, що підходять, космічними тілами для неземного життя є супутники Юпітера - Європа, Ганимед, Калисто, а також супутник Сатурна - Титан.

Одночасно існують трохи рівнобіжних світів з розумною і живою самоорганізацією матерії, що іноді переплітаються і тоді виявляють себе у виді “чудес” (НЛО, гуманоиды, приведення і тоді і т.п.).

Відповідно до навчань Диагнетики (dia - за допомогою, noos - душу), як система аналізу і розвитку людського мислення і керування їм і саентологии (від scio - знання і logos - вивчення), як у прикладній релігійній філософії і технології дозволу проблем духу, матерії і мислення, людина живе не одним тілесним життям, у кожній з який він може бути як нижчим представником флори і фауни, так і людиною. Матеріальна тілесна оболонка відмирає, а його духовна суть вічна.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes