Особливості зовнішньоекономічних відносин держав стародавнього світу, Детальна інформація

Особливості зовнішньоекономічних відносин держав стародавнього світу
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Міжнародні відносини
Автор: Олексій
Розмір: 13.1
Скачувань: 2233
По мірі розвитку грошових відносин поступово формуються ознаки банківської справи. Головним містом банківської справи став Рим. Спершу активну діяльність вели банкіри-аргентарії (банк-особа, тобто проявлявся в діяльності однієї особи), які здійснювали розмін монет, визначали якість монет, брали гроші на збереження, передавали за дорученням гроші від одного купця до іншого, від позичальника – кредитору, виконували посередницькі функції в торгових операціях. Поступово виникають відповідні банківські документи (які нагадують сучасні векселі), пізніше з'являються біржові відносини.

Найчастіше використовувався товар, що мав найбільший попит (див. роботи Маркса)

Територія нинішнього Іраку

Нинішня територія Балканського півострову, Греції, Кіпру, частково Туреччини.

Не слід забувати, що будь яка цивілізація має три види ознак: пережитки (залишки) минулої цивілізації, домінуючі ознаки сучасної цивілізації і зачатки майбутньої цивілізації.

Поліс – автономне місто-держава, саморегулююча спільнота людей, яка повністю забезпечувала себе всім необхідним через взаємозв'язки з іншими полісами, сусідніми дикими племенами тощо.

Пізніше, в епоху середньовіччя, Китай утримував власні дипломатичні представництва в інших країнах і представництва інших країн у себе як торгівельні представництва, які крім дипломатичних завдань виступали постачальниками продукції, проводили розрахунки тощо.

Це теж перші прояви кредитної системи, яка біла залишена стародавніми часами в спадщину майбутнім поколінням і сьогодні перетворилася на міжнародний кредит. Взаємне кредитування спрямовувалося переважно на погашення внутрішніх платежів, тому можна говорити про його схожість на торговельний кредит.

1 статер = 8,7 грамів срібла.

1 тетрадрахма = 17,5 грамів срібла.

29 кілограмів срібла, використовувався в основному в оптовій торгівлі.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes