Організація та інфраструктура виробництва, Детальна інформація

Організація та інфраструктура виробництва
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Менеджмент
Автор: Олексій
Розмір: 71.3
Скачувань: 2802
Прогрес у розвитку техніки та технології основного виробництва викликає необхідність адекватних змін виробничої інфраструктури підприємств. Підвищення рівня механізації і автоматизації виробничих процесів збільшує обсяги та складність робіт щодо ремонту, догляду та налагоджування устаткування, передбачає значне розширення номенклатури інструменту, оснастки та пристосувань. Перехід до нових технологій та прискорення технологічних режимів роботи устаткування підвищує вимоги до якості і збільшує потреби у різних видах енергії. Ускладнення виробничих процесів та поглиблення внутрішньовиробничих зв'язків між підрозділами збільшують обсяги робіт по транспортуванню. Постійно зростають навантаження на комунікаційні мережі підприємства. Все це суттєво підвищує роль і значення виробничої інфраструктури підприємства.

Для досягнення високих господарських результатів діяльності підприємства недостатньо раціонально організувати робочі місця, налагодити їх забезпечення та функціонування. Важливо створити комфортне соціальне середовище, сприятливий психологічний клімат, активізувати соціальну мотивацію праці. Все це безпосередньо впливає на продуктивність праці і кінцеві результати діяльності підприємства.

В сучасних умовах досягнення високих техніко-економічних показників виробництва неможливо без збалансованого розвитку як основного виробництва, так і виробничої та соціальної інфраструктури.

Інфраструктура підприємства

Соціальна інфраструктура

Виробнича інфраструктура

Допоміжні та обслуговуючі цехи (дільниці) і господарства

Комунікаційні мережі

Засоби збору та обробки інформації

Природоохоронні споруди

Заклади громадського харчування

Установи охороно здоров’я

Спортивні споруди

Дитячі дошкільні заклади

Заклади освіти

Заклади культури та відпочинку

Житлово-комунальне господарство

Капітальне будівництво

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes