П.А. Столипін та його аграрна політика, Детальна інформація

П.А. Столипін та його аграрна політика
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Історія України
Автор: фелікс
Розмір: 18.4
Скачувань: 1709
Аграрна реформа була головною й улюбленою дитиною Столипіна. Цілей у реформи було декілька: соціально-політична - створити в селі тривку опору для самодержавства з міцних власників, обколов їх від основної маси селянства і противопоставив їх їй; міцні господарства повинні були стати преградою на шляху наростання революції в селі; соціально-економічна - зруйнувати общину , насадити приватні хазяйства у виді отрубов і хуторів, а надлишок робочої сили направити в місто, де її поглине промисловість , що росте; економічна - забезпечить підйом сільського господарства і подальшої індустріалізації країни з тим, щоб ліквідувати відставання від передових держав.

Перший крок у цьому напрямку був зроблений у 1861 році. Тоді аграрне питання вирішувалося за рахунок селян, що сплачували поміщикам і за землю, і за волю. Аграрне законодавство 1906-1910 років було другим кроком, при цьому уряд, щоб усталити свою владу і владу поміщиків, знову намагалося вирішити аграрне питання за рахунок селянства.



c

O

a



0

B

J

th

x

z

|

~

\x20AC







\x02C6

\x0160

\x0152

\x017D







c

¤

Tвелике, якщо реформа вдасться; катастрофічне, якщо її чекає провал. І Столипін це усвідомлював.

Обговорення указу 9 листопада 1906 року почалося в Думі 23 жовтня 1908 року, тобто через два роки після того, як він ввійшов у життя. У цілому обговорення його йшло більш півроку. Після прийняття указу 9 листопада Думою він із внесеними поправками надійшов на обговорення Державної Ради і так само був прийнятий, після чого по даті його твердження царем став іменуватися законом 14 червня 1910 року. По своєму утриманню це був, безумовно, ліберальний буржуазний закон, що сприяє розвитку капіталізму в селі і, отже, прогресивний.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes