Ділова жінка, Детальна інформація

Ділова жінка
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Соціологія
Автор: Олексій
Розмір: 40.3
Скачувань: 1783
На вашинґтонському саміті Україну представляла делегація у складі 12 ділових жінок. Досвід колективної праці згуртував нас, і додому ми поверталися з бажанням зберегти і розширити наші контакти, допомагати одна одній у бізнесовій діяльності і розгортати спільні проекти. Прикладом реалізації такого спільного проекту українських делегаток саміту є інтенсивна робота зі створення "Мережі ділових жінок України" за американською та світовою моделями. Завдання мережі -- об'єднати ділових жінок з різних регіонів для спільного дієвого вирішення проблемних питань. В перспективі мережа повинна перетворитися на сильну суспільну аполітичну силу для лобіювання різнобічних інтересів жінок. Важко переоцінити значення мережі для підприємця-початківця. Люди, що вирішили розпочати свою справу, будуть мати змогу отримати консультації досвідчених колег, налагодити первинні ділові контакти, перейняти дієві моделі ведення бізнесу.

Раніше я брала участь у семінарах центру як учасник. А зараз, уже в якості викладача і консультанта, намагаюсь ділитися з іншими людьми тими знаннями і досвідом, що їх мені вдалося набути. Те саме роблять і мої колеґи з "Мережі ділових жінок".

Одним з результатів моєї викладацької роботи є телефонні дзвінки від учасників семінарів з проханням допомогти у вирішенні різних питань: знайти та налагодити контакти з новими діловими партнерами, відшукати необхідну інформацію та інше. Цікаво, що звертаються не лише бізнесмени, але й працівники міської влади інших регіонів, що шукають корисну інформацію для підприємців свого міста… На мою думку, це є одним з реальних прикладів співпраці місцевої влади та бізнесу. Попри велику завантаженість, намагаюся відгукуватись на всі такі прохання. Діяльність Черкас у Програмі партнерства громад дала можливість мені та моїм колеґам – черкаським підприємцям узяти участь у виставці черкаських товарів у місті-партнері Де-Мойн (штат Айова) -- виставка працювала у листопаді–грудні 2000 р. Як на мене, цей захід мав успіх: ми отримали пропозицію американської сторони провести додаткову спеціалізовану виставку трикотажної та швейної продукції навесні цього року. Тож зараз готуємося до неї… “

Наше спілкування з американським бізнесом стає все активнішим. Нещодавно, приміром, С.Бондаренко отримала листа зі Сполучених Штатів з проханням подати детальнішу інформацію про вироби мого підприємства. Аби полегшити спілкування з потенційними зарубіжними клієнтами, почала вивчати англійську мову.

Як бачимо, в Україні є ділові жінки і їх чимало.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes