Загальні і регіональні тенденції природокористування. Органи управління в галузі природокористування та їх функції, Детальна інформація

Загальні і регіональні тенденції природокористування. Органи управління в галузі природокористування та їх функції
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 2
Предмет: Екологія
Автор: Олексій
Розмір: 9.9
Скачувань: 1997
З переходом на повний госпрозрахунок і нові методи економічного управління згідно з Законом про державне підприємство на рівні підприємств охорону навколишнього середовища здійснює адміністрація. Тут приймаються рішення з питань природокористування, здійснюються практичні заходи щодо охорони навколишнього середовища від забруднення виробничими і господарськими відходами, стічними водами.

Як правило, один із заступників керівника підприємства відповідає за охорону природи.

Удосконалення управління в галузі охорони і відтворення природних ресурсів повинно відбуватися шляхом уточнення ролі і місця територіального і галузевого факторів у формуванні основних якісних параметрів навколишнього середовища.

Водночас слід враховувати, що в системі планового управління раціональним природокористуванням провідним є територіальний підхід. Це означає, що повноправним розпорядником природних ресурсів, які залучаються в сферу виробничої діяльності, є Ради народних депутатів. Завдання полягає в тому, щоб надані місцевим Радам права використовувались якнайефективніше, поєднували в собі територіальні і галузеві інтереси, орієнтували виробничо-господарську та експлуатаційну діяльність промислових підприємств і об'єднань, міністерств і відомств на вирішення актуальних екологічних проблем.

Використана література:

Економіка природокористування. Підручник. – К., 2001.

Основи екології. Підручник. – К., 2002.

Економіка і природа. – Харків, 2001.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes