Організація ремонтного господарства на Богородчанському виробничому управлінні підземного зберігання газу, Детальна інформація

Організація ремонтного господарства на Богородчанському виробничому управлінні підземного зберігання газу
Тип документу: Дипломна
Сторінок: 29
Предмет: Менеджмент
Автор: Олексій
Розмір: 308.4
Скачувань: 1826
- зберігання газу в підземних сховищах,

- розвиток підсобного господарства,

- нормування сезонних нерівномірностей споживання газу,

- безперервного стабільного постачання газу на експорт,

- ліквідації можливих аварійних ситуацій на лініях газопроводів.

Необхідно виділити деякі особливості газопровідного транспорту:

по-перше, газопровідний транспорт є вузькоспеціалізованим. Він використовується для переміщення вантажу в газоподібному стані і для його переміщення необхідні компресорні станції;

по-друге, газопровідний транспорт тісно пов'язаний з джерелами видобутку газу і споживачами. Таке явище, як азотність, має вплив на економіку цього транспорту;

по-третє, не відбувається створення ніяких нових продуктів; діяльність транспортних підприємств являється безпосередньо самою продукцією галузі, яка не існує відокремлено від процесу транспортування.

Як і будь-яке інше підприємство Богородчанське виробниче управління підземного зберігання газу повинно організовувати і планувати свою діяльність так, щоб забезпечити стабільність у роботі та сприяти збільшенню прибутків підприємства.

1.2 Виробнича структура БВУПЗГ

В залежності від характеру діяльності підприємства, функцій, які воно виконує, формується виробнича структура, яка повинна забезпечити ефективну діяльність підприємства. Зміна напряму діяльності, розширення виробничо-господарської діяльності, чи просто збільшення кількості споживачів газу приводить до зміни виробничої структури підприємства. Крім Богородчанського сховища газу в склад БВУПЗГ входять:

- Кадобнянське підземне сховище газу;

- Битківська дожимна компресорна станція.

Ритмічність роботи виробничих та допоміжних об'єктів забезпечується відповідними структурними підрозділами станції підземного зберігання газу.

Основне виробництво охоплює процеси, які безпосередньо пов'язані із закачуванням/відкачуванням газу, підготовкою його до транспортування.

Одна з основних служб, яка обслуговує основне виробництво є газокомпресорна служба. Обслуговування даної служби здійснюється вахтовим персоналом (черговими інженерами і машиністами), бригадою по експлуатації та обслуговуванні основного технічного обладнання, бригадою служби енергопостачання.

Допоміжне виробництво забезпечує потрібні умови для надійної, безперервної та ритмічної роботи основного виробництва. В його склад входять наступні служби: служба електро-водопостачання, служба контрольно-вимірювальних пристроїв і автоматизації, служба автотранспортного господарства, на підприємстві також є воєнізована охорона.

Організаційна структура БВУПЗГ складається із:

- Керівництво

- Диспетчерська служба

- Виробничі комплексні підрозділи:

- газокомпресорна служба

- оперативно-виробнича служба по транспорту газу

- служба електроводопостачання

- служба контрольно-вимірювальних приладів і автоматики

- служба по капітальному ремонту свердловин

- автотракторна служба служба Битківської ДКС

- Допоміжні підрозділи

- матеріально-технічне постачання

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes