Поняття про емоції, їх значення та особливості. Фундаментальні емоції людини. Форми переживання емоцій. Емоційні стани, Детальна інформація

Поняття про емоції, їх значення та особливості. Фундаментальні емоції людини. Форми переживання емоцій. Емоційні стани
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Психологія
Автор: Олексій
Розмір: 11.3
Скачувань: 2912
Пристрасті - це сильні, стійкі, довготривалі почуття, які захоплюють людину, володіють нею і виявляються в орієнтації всіх прагнень особистості в одному напрямі, в зосередженні їх на одній меті. Пристрасть - це суттєва сила людини, що енергійно прагне до свого предмета. Вона породжує неослабну енергію в прагненні до мети. Пристрасть виявляється в найрізноманітніших сферах людського життя та діяльності - в праці, навчанні, науці, спорті, мистецтві. Вона має вибірковий характер і виявляється не лише в емоційній, а й у пізнавальній, вольовій сферах, у наполегливості.

Пристрасті бувають позитивні та негативні. Навіть позитивна пристрасть, якщо вона заважає діяльності, навчанню, стає негативною. Коли учень, захоплюючись читанням або спортом, пропускає уроки, недосипає, то саме по собі читання книжок з позитивного перетворюється на негативне. Пристрасть до алкоголю, куріння тощо згубно позначається на праці та житті людини.

Позитивні пристрасті - захоплення працею, навчанням - є тією силою особистості, яка породжує велику енергію в діяльності, сприяє продуктивності праці. І.П.Павлов закликав молодь бути пристрасною в роботі та наукових шуканнях. "Пам'ятайте, - писав він, - що наука вимагає від людини великого напруження і великої пристрасті".

Список використаної літератури

1. Психологія / За ред. Г.С.Костюка. - Київ: Радянська школа, 1988.

2. Общая психология / Под ред. А.В.Петровского. - М.: Просвещение, 1987. І

3. Немов Р.С. Психология. - М.: Просвещение, 1995.

4. Бреслав Г.М. Проблеми змоциональной регуляции общения у дошкольников // Вопросы психологии. - 1984. - № 3.

5. Вартанян Г.А., Петров Е.С. Эмоции и поведение. - Л., 1989.

6. Вилюнас В.К. Психология эмоциональных явлений. - М., 1976.

7. Додонов Б.И. В мире змоций. - Киев: Политиздат Украины, 1987.

8. Изард К.Е. Эмоции человека. - М.: Изд-во Моск. ун-та, 1980. ;|

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes