Відчуття: поняття про відчуття, загальна характеристика відчуттів, форми переживання, Детальна інформація

Відчуття: поняття про відчуття, загальна характеристика відчуттів, форми переживання
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Психологія
Автор: Олексій
Розмір: 23.7
Скачувань: 3831
Інтелектуальні почуття – переживання людиною, що виникають і виявляються в її розумовій діяльності, спрямоване на теоретичне пізнання дійсності. До них належать почуття зацікавленості, допитливості, здивування, впевненості у правильності вчинків і дій, сумніву при невдачі, почуття нового. Породжені пізнавальною потребою людини, вони сигналізують про рівень її задоволення.

Естетичні почуття – переживання, які виникають і розвиваються при сприйманні та створенні людиною прекрасного. Найчастіше з’являються при сприйманні природних ландшафтів, творів мистецтва, вчинків людей і мають широкий діапазон впливу – від легкого хвилювання до глибокого захоплення від побаченого. Вони суб’єктивно переживаються людиною у своєрідних станах художньої насолоди. До естетичних почуттів також відносять почуття гумору та іронії, в яких виражається ставлення людини до пізнавального і оціненого нею об’єкта.

Почуття гумору відчувають до явищ чи осіб, які оцінюють позитивно і викликають симпатію, але разом з тим мають недоліки, що породжують добродушний сміх.

Почуття іронії – це вираження гострокритичного ставлення до подій і людей. В іронії реальне оцінюється з позиції ідеального.

PAGE

PAGE 15

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes