Автоматизація оборотної відомості до синтетичного рахунку 10, Детальна інформація

Автоматизація оборотної відомості до синтетичного рахунку 10
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 7.3
Скачувань: 2429
Метод залишкового зменшення залишкової вартості виходить з того, що користь і продуктивність ОЗ в перший період використ. є значно більша, ніж у наступних.

Норма амортизації застосовується не до вартості, що амортизується, а до залишкової вартості об’єкта на кінець попереднього періоду.

Кумулятивний метод визначається сумою років строку служби відповідного об’єкта за допомогою коефіцієнтів, в чисельнику яких зазначаються роки, що залишаються до кінця строку служби об’єкта (в зворотному порядку). А в знаменнику загальну суму років експлуатації. Перемноживши кожний дробну вартість об’єкту, що амортизується визначають суму амортизації.

Виробничий метод.

Цей метод заснований на передбаченні, що функціональна корисність об’єкта залежить не від часу, а від результатів його використання. При цьому строк корисної служби визначається кількістю та обсягом послуг, які підприємство планує виготовити, або надати з використанням об’єкта.

Якщо компоненти ОЗ мають різні строки технічного використання відмінні від терміну корисного використання активу в цілому, то можуть використовуватись різні норми та методи амортизації цих компонентів.

Метод амортизації ОЗ переглядається, якщо відбувається суттєві зміни в очікуваному способі надходження економічних вигод від використання цих активів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes