Ведення обліку на підприємствах з використанням персональних комп'ютерів, Детальна інформація

Ведення обліку на підприємствах з використанням персональних комп'ютерів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 10.2
Скачувань: 2433
автоматичне формування всіх облікових регістрів і форм звітності на основі даних, відображених в системі рахунків.

В умовах застосування комп\x2032ютерних систем бухгалтерського обліку методологія обліку змінюється в різних напрямках: змінюється система бухгалтерського обліку, обліковий процес, підвищується рівень управління, відбувається якісна та кількісна зміна облікового апарату та його функцій; при цьому наукові основи теорії та організації бухгалтерського обліку залишаються незмінними. Але зміни в організації бухгалтерського обліку відбуваються на всіх її етапах, починаючи з базового, методичного. Хоча впровадження обчислювальної техніки не вносить змін до принципів облікової реєстрації, що склалися в умовах комп\x2032ютеризованої обробки облікової інформації, техніка збору і обробки облікової інформації кардинально змінюється. В умовах застосування комп\x2032ютерної техніки кожний з елементів методу бухгалтерського обліку, серед яких – документування господарських операцій, відображення облікової інформації за допомогою подвійного запису на рахунках, використання грошового вимірника та інших складових методу бухгалтерського обліку – зберігає і навіть збільшує своє значення, однак за формою і сутністю, як правило, трансформується, що призводить до змін у застосуванні елементів методу бухгалтерського обліку.

Застосування комп\x2032ютерів вносить значні зміни до організації документування, які полягають у використанні електронних носіїв інформації і електронних первинних документів, а також в автоматичному складанні первинних документів.

Складання, оформлення та зберігання первинних документів при комп\x2032ютеризованому документуванні має ряд відмінностей від паперової обробки даних, які можуть бути представлені наступною схемою (рис.1.3.)





















Умовні позначення: перенесення даних

звірка

Рис.1.3. Порядок ведення автоматизованого документування

В автоматизованій системі обліку первинний документ може складатись вручну безпосередньо на місці здійснення господарської операції без створення електронного первинного документу. Потім цей документ передається до хронологічного масиву даних – журналу операцій. Паралельно цей документ реєструється вручну в журналі реєстрації первинних документів.

PAGE 20

PAGE 3

Паперові первинні документи

Електронні первинні документи

Електронний обліковий регістр (журнал господарських операцій)

Програмне забезпечення (облікові алгоритми)

Результатна (вихідна) інформація в обсязі, який вимагається користувачем

Машинограма

Відеограма

Діалог комп\x2032ютер-бухгалтер

Баланс і звітність

Господарські операції

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes