Автоматизація Журналу-ордеру №1, Детальна інформація

Автоматизація Журналу-ордеру №1
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 9
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 25
Скачувань: 2714
22. Виплачено дивіденди засновникам. 67 “Розрахунки з учасниками” 30 “Каса”

23. Погашено готівкою заборгованість перед іншими кредиторами. 68 “Розрахунки за іншими операціями” 30 “Каса”

24. Повернуто страхувальнику страхові платежі у разі довгострокового припинення дії договору страхування. 76 “Страхові платежі” 30 “Каса”

25. Оплачено готівкою витрати на малих підприємствах, що не використовують рахунки класу 9. 84 “Інші операційні витрати”

85 “Інші затрати” 30“Каса”

33 “інші кошти”

26. Оплачено готівкою (грошовими документами) витрати на підприємствах, що не використовують рахунки класу 8. 91 “Загально виробничі витрати”,

92 “Адміністративні витрати”,

94 “Інші витрати операційної діяльності”,

95 “Фінансові витрати”,

97 “Інші витрати”,

99 “Надзвичайні витрати”. 30“Каса”

33 “інші кошти”



1.5 Облік операцій на рахунках в банку.

Основні поняття з обліку грошових коштів на рахунках в банках.

Безготівкові рахунки – це перерахування грошових ткоштів з рахунку підприємства-платника на рахунок підприємства-отримувача. Фінансовим представником в цих розрахунках є банк, який надає послуги клієнтам-підприємствам.

У відповідності до Порядку ведення касових операцій в народному господарстві України всі державні, кооперативні, акціонерні, орендні, установи, колективні, спільні та інші підприємства, об’єднання, організації та установи, незалежно від форми власності та виду діяльності, мають поточні рахунки в банку і зобов’язані зберігати свої грошові кошти в банківських установах.

Поточний рахунок – це рахунок підприємства, відкритий в уповноваженій установі банку для зберігання грошових коштів та проведення операцій по розрахункових рахунках підприємства.

Поточні рахунки відкриваються підприємствам усіх видів та форм власності, а також їх відокремленим підрозділам для зберігання грошових коштів та здійснення усіх видів операцій за цими розрахунками відповідно до чинного законодавства України.

Поточний валютний рахунок може бути відкритий:

\x2212 юридичним особам – резидентам України;

\x2212 фізичним особам (підприємцям) – резидентам України;

\x2212 представникам юридичної особи – нерезидента;

\x2212 дипломатичним, консульським, торговельним та іншим представництвам іноземних держав;

\x2212 іноземним інвесторам (юридичним і фізичним особам);

\x2212 фізичним особам (непідприємцям) – нерезидентам України;

\x2212 Зі закону України “Про банки і банківську діяльність” та пункту 1.3 Інструкції, рахунки для зберігання грошових коштів і здійснення усіх видів банківських операцій відкриваються у будь-яких банках України за вибором клієнта і згодою цих банків.

Чинним законодавством України не встановлено обмежень щодо кількості поточних рахунків, які можуть відкривати юридичні особи в банківських установах.

Обслуговуючим банком – називають банк, у якому відкрито рахунки підприємств, організацій, установ усіх форм власності, фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, банків та установ.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes