Автоматизація виробництва та реалізації продукції, Детальна інформація

Автоматизація виробництва та реалізації продукції
Тип документу: Курсова
Сторінок: 8
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 23.4
Скачувань: 3497
971 “Собівартість реалізованих фінансових інвестиційй” За видами реалізованих активів, які до моменту реалізації рахувалися на балансі як фінансові інвестиції. Якщо до собівартості цих активів додаються витрати, пов’язані з їх реалізацією, то в обліку зазначаються статті понесених витрат

972 “Собівартість реалізованих нео-боротних активів” За найменуваннями реалізованих активів, які до моменту реалізації рахувалися на балансі як необоротні (крім фінансових інвестицій). Якщо до собівартості цих активів додаються витрати, пов’язані з їх реалізацією, то в обліку зазначаються статті понесених витрат

973 “Собівартість реалізованих майнових комплексів” За найменуваннями реалізованих активів, які до моменту реалізації рахувалися на балансі як відособлені майнові комплекси. Якщо до собівар-тості цих активів додаються активи, пов’язані з їх реалізацією, то в обліку зазначаються статті понесених витрат.

974 “Втрати від неопереційних курсових різниць” За обліковими об’єктами у зв’язку з оцінкою яких виникла неопераційна курсова різниця

975 “Уцінка необоротних активів і фінансових інвестицій” За об’єктами уцінених необоротних активів і фінансових інвестицій

976 “Списання необоротних активів” За об’єктами необоротних активів, списаних не внаслідок їх реалізації на сторону

977 “Інші витрати звичайної діяльності” За статтями витрат

978 “Виплата страхових сум і страхових відшкодувань” За суб’єктами-страхувальниками

979 “Перестрахування” За суб’єктами-перестрахувальниками

981 “Податки на прибуток від звичайної діяльності” Без аналітики

982 “Податки на прибуток від надзвичайних подій” Без аналітики

991 “Втрати від стихійного лиха” За об’єктами, втрачених внаслідок стихійних лих

992 “Втрати від техногенних катастроф і аварій” За об’єктами втраченими внаслідок техногенних катастроф і аварій

993 “Інші надзвичайні витрати” За статтями витрат і об’єктами, втраченими внаслідок надзвичайних подій, що не належать до стихійних лих, техногенних катастроф і аварій



Рахунки класу 9

Рахунки класу 9 призначені для узагальнення інформації про витрати за всіма видами звичайної діяльності та видами операцій, пов’язаними з надзвичайними подіями.

Формування інформації про витрати, понесені підприємством у процесі звичайної діяльності, здійснюються у розрізі груп операцій, що належать до звичайної діяльності: промислово-виробничих, торгових і виробничих операцій з виконанням робіт і надання послуг, а також звичайних операцій, не пов’язаних з основною діяльністю підприємства та фінансових операцій.

1.2. Класифікація витрат

З метою бухгалтерського обліку, аналізу та планування витрат підприємства об’єднуються в однорідні групи за різними ознаками. Загалом витрати групуються та обліковуються за видами, місцями виникнення та носіями витрат.

Види витрат визнаються виходячи з економічного змісту, що міститься в кожному елементі витрат. Види витрат є базою для формування калькуляційних статей витрат.

Місця виникнення витрат - це структурні підрозділи, в яких відбувається споживання ресурсів у виробничих, збутових, адміністративних та інших цілях, пов’язаних з оборотом коштів підприємства.

Під терміном носій витрат слід розуміти продукцію підприємства (включаючи роботи та послуги), яка в той чи інший момент може перебувати на різних дореалізаційних стадіях, починаючи від стадії придбання запасів, призначених для її випуску.

Економічний елемент – однорідний первинний вид витрат на виробництво продукції (виконання робіт, надання послуг), в якій у межах підприємства неможливо розкласти на частини.

Статті витрат – певний вид витрат, що створюють собівартість як окремих видів продукції, так і сукупності витрат на товарну продукцію підприємства загалом.

За цільовим спрямуванням витрати підприємства можна умовно поділити на:

основні витрати;

витрати на обслуговування;

витрати на управління.

Основні витрати – це витрати, безпосередньо пов’язані з технологічним процесом випуску продукції.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes