Маркетингові посередники, Детальна інформація

Маркетингові посередники
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Менеджмент
Автор: Олексій
Розмір: 15.1
Скачувань: 2055
· на відкритому ярмарку стає можливим проведення першого ринкового тесту у випадку, коли нові товари пропонуються вперше (але необхідно враховувати ефект допитливості і ринкової ейфорії як довгострокових стимулів до покупки). Недоліки:

· фактична цільова група дуже мала по відношенню до загальної кількості відвідувачів і пов'язаними з цим витратами;

· універсальний ярмарок, як правило, триває довго, а тому підвищує пов’язані з цим витрати.

СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ЯРМАРОК.

Спеціалізований ярмарок охоплює одну чи декілька галузей, або певний ринок. Незалежно від цього, він може досягти значного обсягу (кількість учасників, відвідувачів, загальна площа) і набути великого значення. Тенденція до проведення спеціалізованих ярмарків очевидна, особливо для західних країн.

Переваги:

· представляють певний ринок;

· направленість на певну цільову групу;

· професіональна атмосфера проведення, що дає змогу здійснити поглибленим аналіз структури ринкового змагання.

Недоліки:

· в усьому світі в певний період проводиться декілька ярмарків, схожих за тематикою, тому виникає необхідність брати участь у кожному з них, ідо веде до збільшення витрат.

СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ САЛОН (ЯРМАРОК-СИМПОЗІУМ).

В країнах з плановою економікою можливо знайти так званий спеціалізований салон, який присвячується вузькій тематиці і пов'язаний з інтенсивним обміном думок.

За таким принципом проводиться і ярмарок-симпозіум, який організовують паралельно з конгресами та іншими схожими заходами. Тут має місце вузько окреслена цільова група, яка практично змушує брати участь у таких заходах.

Переваги:

· обмежене і компетентне коло учасників;

· завдяки чіткості та інформативності витрати значно нижчі ніж на інших ярмарках. Недоліки:

· малоефективні, а іноді і небезпечні для новаків, так як помилки в межах вузької цільової групи можуть призвести до довгострокових негативних наслідків.

АУКЦІОНИ (розпродаж).

Це такі ринкові заклади, що організуються шляхом відкритого скликання аукціонером в певному місці і в певний час, де незамінні товари продаються тому, хто більше запропонує.

Головна умова - це наявність товару (його не можна представити як зразок, або посилатися на його тип). Завданням аукціону є перш за все  швидке складання угод і більша надійність торгових операцій внаслідок умов проведення аукціонів (наприклад, умови оплати праці). Аукціони важливі для формування цін в торгівлі сировиною, які з різних причин (наприклад, в залежності від врожаю) неможливо стандартизувати (вовна, тютюн, деревина, риба, овочі, квіти).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes