Особливості представлення результатів дослідження ринку, Детальна інформація

Особливості представлення результатів дослідження ринку
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Менеджмент
Автор: Олексій
Розмір: 22.5
Скачувань: 1135
донести результати дослідження до людей, які, ймовірно, не читатимуть письмового звіту;

пояснити складні розділи звіту;

підкреслити певні положення;

стимулювати зацікавлення предметом дослідження;

викликати обговорення висновків та рекомендацій;

досягнути консенсусу щодо подальших дій.

Чітко усвідомлюючи завдання, дослідник може розпочати планування доповіді. Для цього необхідно відповісти на такі чотири запитання:

Хто буде присутній? АУДИТОРІЯ

Що необхідно їм сказати? ІНФОРМАЦІЯ

Хто буде доповідати? ДОПОВІДАЧІ

Які допоміжні засоби необхідні для донесення інформації? НАОЧНІ ЗАСОБИ

АУДИТОРІЯ

Майже все залежить від аудиторії. Її склад визначає зміст інформації, яку буде подано. Директори більше цікавляться заходами, які необхідно буде вжити на основі даних дослідження, ніж детальною інформацією про те, що було виявлено. Середня ланка управлінців, добре ознайомлена з ходом дослідження, може зацікавитися детальним викладом результатів. Якщо аудиторія повністю складатиметься з маркетологів, вони можуть виявити бажання обговорити методику дослідження. Часто аудиторія мішана, тому при підготовці усної доповіді слід орієнтуватися на найважливіших за становищем слухачів.

Аудиторія також визначає те, як робиться доповідь. Якщо ви матимете лише одного слухача, то можете просто переказати зміст звіту. Якщо присутні кілька осіб, достатньо буде користуватися перекидним блокнотом великого формату. Численна аудиторія вимагатиме використання проектора для рисунків чи діапроектора для слайдів. Кількість присутніх визначає розмір приміщення, в якому відбуватиметься доповідь, а також засоби, які при цьому використовуватимуться.

Перед тим, як дослідник розпочне підготовку доповіді, йому .необхідно знати, хто буде присутній, тип приміщення для доповіді і те, чи на час доповіді слухачі вже ознайомлені з письмовим звітом, чи ні.

ІНФОРМАЦІЯ

Інформація, яку надасть доповідач, залежатиме від завдань доповіді. Безперечно, він відбиратиме для виступу лише ті дані, які служитимуть підтвердженням цілей дослідження.

Гасло, яким слід керуватись, — дотримуйтеся простоти. Аудиторію більше цікавитиме те, що означає для них подана інформація і як її використати під час вироблення та прийняття рішень, а не інформація сама собою. Статистичні дані можна подати і пізніше.

Інформувати слід послідовно: вступ, основна частина, закінчення. Для більшості доповідей це означає дотримуватися структури письмового звіту. Наприклад, побудова може бути такою:

ВСТУП

Загальні положення

Завдання дослідження

Методи дослідження

РЕЗУЛЬТАТИ

Обсяг ринку

Структура ринку

Тенденції розвитку

ВИСНОВКИ

Характеристика проблеми

Становище компанії

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes