Про вибори Президента України (05.07.91), Детальна інформація

Про вибори Президента України (05.07.91)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 12
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 30.8
Скачувань: 1900
2. Повторне голосування проводиться не пізніш як у двотижневий строк після дня виборів Президента України з додержанням вимог цього Закону. Повідомлення про дату проведення повторного голосування публікується у пресі.

3. Обраним Президентом України вважається кандидат, який в результаті повторного голосування одержав більшу, ніж інший кандидат, кількість голосів виборців, що взяли участь у голосуванні, і за умови, що кількість голосів, поданих за нього, перевищує кількість голосів, поданих проти нього. Якщо повторне голосування проводилось лише по одній кандидатурі, кандидат вважається обраним Президентом України, якщо він одержав більшість голосів виборців, що взяли участь у голосуванні.

Стаття 43. Визнання виборів Президента України недійсними

1. Звернення про визнання виборів Президента України недійсними можуть бути подані до Центральної виборчої комісії кандидатами у Президенти України, уповноваженими особами партій (виборчих блоків), які висунули кандидата у Президенти України, а також Генеральним прокурором України протягом 10 днів з дня опублікування результатів виборів Президента України Центральною виборчою комісією.

2. Рішення про визнання виборів недійсними приймається Центральною виборчою комісією. Це рішення може бути оскаржено особами, зазначеними в частині першій цієї статті, до Верховного Суду України протягом 10 днів після його опублікування.

Стаття 44. Повторні вибори

1. Якщо на виборах Президента України балотувалося не більше двох кандидатів у Президенти України і жодного з них не було обрано, а також у разі визнання виборів Президента такими, що не відбулися, або недійсними, або якщо повторне голосування не дало змоги визначити кандидата, обраного Президентом України, Центральна виборча комісія не пізніш як на десятий день після встановлення результатів виборів вносить до Верховної Ради України подання про призначення повторних виборів з повторним висуванням кандидатів у Президенти України.

2. Верховна Рада України не пізніш як у двомісячний термін після дня виборів приймає рішення про проведення повторних виборів Президента України.

3. Висування і реєстрація кандидатів у Президенти України, інші заходи, пов'язані з проведенням повторних виборів Президента, проводяться в порядку, встановленому цим Законом. За рішенням Центральної виборчої комісії вибори можуть проводитись раніше утвореними окружними та дільничними виборчими комісіями по виборах Президента України.

4. Повідомлення про проведення повторних виборів Президента України публікуються в пресі та оголошуються в інших засобах масової інформації.

Стаття 45. Посвідчення про обрання Президентом України

Про обрання кандидата Президентом України Центральна виборча комісія видає обраній особі посвідчення.

Голова Верховної Ради Української РСР Л.КРАВЧУК

м. Київ, 5 липня 1991 року

N 1297-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes