Про вибори Президента України (05.07.91), Детальна інформація

Про вибори Президента України (05.07.91)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 12
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 30.8
Скачувань: 1898
Відмова в реєстрації ініціативної групи може бути оскаржена її уповноваженою особою до суду за місцезнаходженням відповідної окружної виборчої комісії.

4. Центральна виборча комісія розглядає протокол окружної виборчої комісії разом з поданими документами про реєстрацію претендента, висунутого зборами виборців, і приймає рішення про реєстрацію претендента або про відмову в ній не пізніш як у тижневий строк з дня надходження протоколу.

5. У разі, якщо одна і та ж особа висунута претендентом більш як одними зборами виборців, Центральна виборча комісія здійснює реєстрацію даного претендента на підставі протоколу окружної виборчої комісії, який надійшов до комісії першим. Одночасно Центральна виборча комісія реєструє ініціативну групу виборців, зазначену в даному протоколі, як таку, що набуває статусу суб'єкта висунення даного претендента. У цьому разі інші протоколи з матеріалами щодо висунення даного претендента розглядаються комісією і додаються до рішення про реєстрацію відповідного претендента, а в рішенні вказуються назви всіх зборів, від яких висунуто претендента. Зазначені в цих протоколах ініціативні групи виборців, зареєстровані відповідними окружними комісіями, можуть утворювати із свого складу групи підтримки даного претендента.

Стаття 25. Реєстрація претендента на кандидата в Президенти

України

1. Претендент повинен відповідати вимогам статті 2 цього Закону.

8

@

\x00B2

E

4

F



>*B*

:

<



(

\x02DC

\x0161

o

u

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x13DEu\x1C00вий строк з дня подання заяви про реєстрацію претендента уповноваженою особою партії (виборчого блоку) або з дня надходження протоколу окружної виборчої комісії відповідно до частини четвертої статті 24 цього Закону та видає уповноваженій особі партії (виборчого блоку), ініціативної групи виборців довідку про реєстрацію претендента і встановлений зразок підписного листа для збирання підписів виборців на підтримку претендента.

3. Претендент може бути зареєстрований як кандидат у Президенти України, якщо його кандидатуру підтримають своїми підписами не менш як 100 тисяч громадян України, які мають право голосу, в тому числі не менш як 1500 громадян у кожному із 2/3 загальної кількості виборчих округів.

4. Претендент, уповноважені ним особи або уповноважені особи партії (виборчого блоку), ініціативної групи виборців мають право безпосередньо отримувати підписні листи в окружних виборчих комісіях, про що Центральна виборча комісія видає їм відповідне посвідчення. Вона може прийняти рішення про надання права претендентам на самостійне тиражування підписних листів.

Стаття 26. Підписний лист

Зразок підписного листа затверджується Центральною виборчою комісією і повинен мати графи, в яких містяться такі відомості: порядковий номер підпису; прізвище, ім'я, по батькові виборця, число, місяць та рік його народження; місце проживання; номер і серія паспорта або іншого документа, що посвідчує особу; особистий підпис виборця, а також повинен передбачати можливість для зазначення відомостей відповідно до частини першої статті 27 цього Закону.

Стаття 27. Порядок збирання підписів виборців на підтримку

претендента

1. Виборці, уповноважені збирати підписи на підтримку претендента, повинні зазначити у підписному листі прізвище, ім'я та по батькові претендента, рік його народження, професію, посаду (заняття), місце роботи і проживання, партійність, а також своє прізвище, ім'я, по батькові, домашню адресу і номер телефону.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes