Про джерела фінансування шляхового господарства України (18.09.91), Детальна інформація

Про джерела фінансування шляхового господарства України (18.09.91)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.5
Скачувань: 780
У державному бюджеті щорічно згідно з діючими нормативами передбачаються асигнування на ремонт та утримання доріг державного значення. ( Назва і стаття 2 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2788-12 від 17.11.92 )



Стаття 3. Бюджет Республіки Крим і місцеві бюджети

У бюджеті Республіки Крим і місцевих бюджетах Верховною Радою Республіки Крим та обласними і районними Радами народних депутатів щорічно передбачаються асигнування на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання відповідних місцевих автомобільних доріг. На розвиток цих доріг спрямовуються також кошти податку з власників транспортних засобів. ( Назва і стаття 3 в редакції Закону N 2788-12 від 17.11.92 )



Розділ III.

ПОЗАБЮДЖЕТНІ КОШТИ

Стаття 4. Відрахування коштів підприємствами

і господарськими організаціями

Промислові, транспортні, будівельні та інші підприємства, колгоспи, радгоспи, кооперативи і господарські організації, незалежно від відомчої підпорядкованості та форм власності, відраховують кошти на дорожні роботи у розмірі від 0,4 до 1,2 процента обсягу виробництва продукції, виконуваних робіт (послуг), а заготівельні, торговельні (в тому числі оптові) та постачальницько-збутові організації - у розмірі від 0,03 до 0,06 процента річного обороту (без обороту по громадському харчуванню). Конкретний розмір відрахувань, що надходять відповідно до цієї статті на розвиток доріг загального користування в Республіці Крим і областях, а також напрями їх використання визначаються Верховною Радою Республіки Крим та обласними Радами народних депутатів. ( Частина перша статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 4027-12 від 24.02.94).

Відрахування підприємств і господарських організацій на будівництво та ремонт автомобільних доріг включаються до складу витрат на виробництво продукції (робіт, послуг).

Підприємства і господарські організації мають право замінювати відрахування коштів безпосереднім виконанням дорожніх робіт, виготовленням і поставкою будівельних матеріалів, конструкцій, деталей, машин, механізмів та обладнання.

З метою забезпечення рівномірного розвитку дорожнього господарства по регіонах України, реконструкції існуючих та будівництва нових щебеневих, машинобудівних заводів і заводів по виготовленню залізобетонних конструкцій, централізованого придбання механізмів, машин і устаткування Кабінету Міністрів України надається право централізовувати і перерозподіляти між областями до 15 процентів вказаних коштів. ( Частина четверта статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2788-12 від 17.11.92 )

Звільняються від сплати відрахувань на дорожні роботи підприємства водного транспорту за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України. ( Статтю 4 доповнено частиною згідно із Законом N 964-XIV ( 964-14 ) від 15.07.99 )

Стаття 5. Збір від продажу паливно-мастильних матеріалів



Підприємства, об'єднання, організації, а також підприємці незалежно від форм власності, що реалізують споживачам автомобільний бензин, дизельне паливо, мастила, зріджений та стиснений газ для заправки автотранспорту, сплачують збір на дорожні роботи в розмірі 7 процентів від обсягів їх реалізації. Продаж зазначених матеріалів підприємствам і населенню, крім дизельного палива і мастил, що реалізуються сільськогосподарським підприємствам та селянським (фермерським) господарствам, провадиться за цінами, збільшеними на суму цього збору. ( Частина перша статті 5 в редакції Законів N 2788-12 від 17.11.92, N 4027-12 від 24.02.94 )

Збір справляється підприємствами, організаціями, об'єднаннями та підприємцями, що реалізують споживачам зазначені паливно-мастильні матеріали, і перераховується дорожнім органам. ( Частина друга статті 5 в редакції Законів N 2788-12 від 17.11.92, N 4027-12 від 24.02.94 )

Кошти, що надходять згідно з цією статтею, за рішенням Кабінету Міністрів України спрямовуються для надання допомоги областям із слабко розвинутою дорожньою мережею, де власних фінансових ресурсів недостатньо.

Стаття 6. Відрахування від доходів по експлуатації

автомобільного транспорту

Державні, кооперативні та інші автотранспортні підприємства і організації, що перебувають на самостійному балансі та здійснюють перевезення за тарифною платою, а також підприємства, організації (крім колгоспів і радгоспів), які мають автомобільні господарства, що не перебувають на самостійному балансі, але здійснюють перевезення за тарифною платою, відраховують на дорожні роботи 2 проценти від доходів по експлуатації автомобільного транспорту з включенням цих відрахувань до тарифів на перевезення.

Ці кошти спрямовуються на будівництво та реконструкцію доріг державного значення. ( Частина друга статті 6 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2788-12 від 17.11.92 )

Стаття 7. Збір за проїзд автомобільними дорогами

транспортних засобів іноземних держав

Власники транспортних засобів іноземних держав сплачують за встановленими Кабінетом Міністрів України тарифами збір за проїзд автомобільними дорогами України. Кошти зазначеного збору справляються в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, і використовуються для утримання доріг державного значення та організації на них дорожнього сервісу. ( Назва статті 7 і стаття із змінами, внесеними згідно із Законом N 2788-12 від 17.11.92 )

Стаття 8. Інші надходження

Джерелами фінансування витрат, пов'язаних з будівництвом, ремонтом і утриманням автомобільних доріг, також можуть бути:

кошти від проведення позик, лотерей, продажу акцій, розміщення реклами, добровільних внесків;

плата за проїзд по автомобільних дорогах транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, що визначається Кабінетом Міністрів України;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes