Про Прикордонні війська України (04.11.91), Детальна інформація

Про Прикордонні війська України (04.11.91)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15.4
Скачувань: 747
У разі необхідності можуть застосовуватися зброя і бойова техніка Військово-Морських Сил України та інших видів Збройних Сил України в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.

Зброя, бойова техніка та спеціальні засоби застосовуються під час охорони державного кордону України і виключної (морської) економічної зони України в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України. ( Стаття 8 в редакції Закону N 245/96-ВР від 18.06.96 )



III. ПРОХОДЖЕННЯ СЛУЖБИ І РОБОТА ЗА ДОГОВОРОМ У

ПРИКОРДОННИХ ВІЙСЬКАХ УКРАЇНИ

Стаття 9. Особовий склад Прикордонних військ України

Особовий склад Прикордонних військ України складається з військовослужбовців та працівників за трудовим договором. Чисельність Прикордонних військ України затверджується Верховною Радою України за поданням Кабінету Міністрів України. Особи, які проходять службу в Прикордонних військах України, є військовослужбовцями, приймають присягу на вірність Україні, мають єдині для Збройних Сил України військові звання і знаки розрізнення. Формений одяг військовослужбовців Прикордонних військ України затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Державного комітету у справах охорони державного кордону України. Військовослужбовцям і працівникам за трудовим договором Прикордонних військ України видаються посвідчення встановленого зразка, військовослужбовцям строкової служби - військові квитки. Проходження служби у Прикордонних військах України здійснюється відповідно до Положення про проходження військової служби громадянами України, та військових статутів. ( Частина перша статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом N 245/96-ВР від 18.06.96 )

На строкову військову службу в Прикордонні війська України призиваються громадяни України відповідно до Закону України "Про загальний військовий обов'язок і військову службу" ( 2232-12 ). На період служби у Прикордонних військах України членство військовослужбовців у будь-якій політичній партії, організації чи русі не допускається. ( Частина друга статті 9 в редакції Закону N 245/96-ВР від 18.06.96 )

Підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації військовослужбовців для Прикордонних військ України здійснюються відповідно до Закону України "Про освіту" ( 1060-12 ) та інших актів законодавства України. ( Статтю 9 доповнено частиною третьою згідно із Законом N 245/96-ВР від 18.06.96 )

Для забезпечення професійної освіти кадрів Прикордонних військ України створюються відповідні навчальні заклади. ( Статтю 9 доповнено частиною четвертою згідно із Законом N 245/96-ВР від 18.06.96 )

Стаття 10. Робота за договором у Прикордонних військах

України

Робота за договором працівників у Прикордонних військах України регулюється законодавством України про працю.



IV. СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ПРИКОРДОННИХ ВІЙСЬК УКРАЇНИ

Стаття 11. Соціальний і правовий захист військовослужбовців

Прикордонних військ України

Військовослужбовці Прикордонних військ України під час виконання покладених на них обов'язків діють як представники влади від імені держави і перебувають під її захистом. Їх життя, честь і гідність охороняються законом.

Держава гарантує соціальний і правовий захист військовослужбовців Прикордонних військ України та членів їх сімей відповідно до законодавства України.

Соціальний захист працівників, які уклали трудовий договір із Прикордонними військами України, забезпечується на загальних підставах відповідно до законодавства про працю України. ( Стаття 11 в редакції Закону N 245/96-ВР від 18.06.96 )

Стаття 12. Відповідальність військовослужбовців Прикордонних

військ України

Військовослужбовці Прикордонних військ України самостійно приймають рішення в межах своїх повноважень, визначених цим Законом та іншими актами законодавства України. За протиправні дії вони несуть відповідальність у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

V. КОНТРОЛЬ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ПРИКОРДОННИХ ВІЙСЬК УКРАЇНИ

Стаття 13. Контроль Верховної Ради України за діяльністю

Прикордонних військ України

Парламентський контроль за діяльністю Прикордонних військ України, дотриманням ними чинного законодавства здійснюється Комісією Верховної Ради України з питань оборони і державної безпеки.

Голова Державного комітету у справах охорони державного кордону України систематично інформує Верховну Раду України, Президію Верховної Ради України та Комісію Верховної Ради України з питань оборони і державної безпеки про виконання Прикордонними військами України покладених на них завдань та чинного законодавства, забезпечення прав і свобод людини.

Державний комітет у справах охорони державного кордону України у порядку, встановленому законодавством України, зобов'язаний відповідати на запити постійних і тимчасових комісій Верховної Ради України та народних депутатів України.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes