Про податок на добавлену вартість (20.12.91), Детальна інформація

Про податок на добавлену вартість (20.12.91)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.3
Скачувань: 742
а) по товарах (роботах, послугах), використаних на невиробничі потреби, а також по основних засобах і нематеріальних активах (вартість майнових та інших прав, "ноу-хау", ліцензії тощо). Сплата податку по товарах (роботах, послугах), використаних на невиробничі потреби, провадиться за рахунок відповідних джерел фінансування;

б) по товарах (роботах, послугах), використаних при здійсненні операцій, що звільняються від податку відповідно до пунктів "е" - "к" і "ч" статті 5 цього Закону. Суми податку, сплачені постачальникам за такі товари (роботи, послуги), відносяться на собівартість виробництва і обігу. ( Підпункт "б" пункту 2 статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2149-12 від 21.02.92 )

Винятком є колгоспи, радгоспи та інші сільськогосподарські підприємства, в яких суми податку на добавлену вартість по зазначених операціях підлягають зарахуванню на загальних підставах.

3. У разі якщо суми податку, сплачені постачальникам, перевищують суми податку, які підлягають сплаті до бюджету, різниця, що виникає, зараховується в рахунок чергових платежів або відшкодовується за рахунок загальних надходжень цього податку щомісячно, не пізніше 15 числа місяця, наступного за звітним.

Аналогічний порядок заліку чи відшкодування сум податку, сплачених постачальникам, застосовується і при реалізації товарів (робіт, послуг), звільнених від сплати податку відповідно до пунктів "а" - "д", "л" - "ц" і "ш" статті 5 цього Закону. ( Абзац другий пункту 3 статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законами N 2149-12 від 21.02.92, N 2334-12 від 14.05.92 )



Стаття 8. Строки сплати податку

1. Сплата податку провадиться щомісячно виходячи із фактичних оборотів по реалізації товарів (робіт, послуг) за минулий календарний місяць, не пізніше 15-го числа наступного місяця.

2. Датою здійснення обороту вважається день надходження коштів за товари (роботи, послуги) на рахунки у відділення банків, а при розрахунках готівкою - день надходження виручки до каси.

Для підприємств, яким дозволено визначати строк реалізації по відвантаженню товарів (виконанню робіт, наданню послуг), датою здійснення обороту вважається день їх відвантаження (виконання) та пред'явлення покупцям розрахункових документів.

При безплатній передачі або обміні товарів (робіт, послуг) днем здійснення обороту є день передачі (виконання).

3. Платники податку щомісячно подають податковим органам за місцем свого знаходження декларації за встановленою формою до 15 числа місяця, наступного за звітним.

4. Міністерству фінансів України надається право встановлювати інші податкові періоди і строки сплати податку.

Стаття 9. Відповідальність платників

Платники податку та їх посадові особи несуть відповідальність за правильність обчислення і своєчасність сплати податку до бюджету відповідно до чинного законодавства України.

Стаття 10. Контроль за надходженням податку

Контроль за правильністю обчислення і своєчасністю сплати податку на добавлену вартість здійснюється податковими інспекціями відповідно до Закону Української РСР "Про державну податкову службу в Українській РСР" ( 509-12 ).

Стаття 11. Заключні положення

1. Розмір ставки податку на добавлену вартість, а також перелік податкових пільг, передбачених цим Законом, можуть уточнюватися Верховною Радою України при затвердженні бюджету на наступний фінансовий рік.

2. Інструкція щодо застосування цього Закону розробляється Головною державною податковою інспекцією України за погодженням з Міністерством фінансів України.

Президент України Л.КРАВЧУК

м. Київ, 20 грудня 1991 року

N 2007-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes