Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію) (06.03.92), Детальна інформація

Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію) (06.03.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.2
Скачувань: 664
4) вимагає припинення, а в разі необхідності зупиняє дії посадових осіб, що суперечать законодавству;

5) зупиняє дію актів адміністрації підприємств, організацій і установ, інших юридичних осіб, що суперечать Конституції ( 888-09 ) і законам України, указам Президента України, іншим актам законодавства, звертається до суду з позовом про визнання їх недійсними;

6) представляє в межах своїх повноважень інтереси держави у судах та органах місцевого і регіонального самоврядування;

7) входить з поданням до відповідних органів про звільнення з посад керівників підприємств, організацій і установ у разі порушення ними Конституції і законів України, указів Президента України, інших актів законодавчої і виконавчої влади. Про результати розгляду подань Представник Президента України повинен бути повідомлений у десятиденний строк;

8) створює відділи, управління, інші служби місцевої державної адміністрації, призначає їх керівників, за винятком керівників місцевих органів міністерств, державних комітетів, інших центральних органів державної виконавчої влади;

9) організує розробку проектів бюджету, програм економічного і соціального розвитку відповідної території, місцевих екологічних програм, подає їх на затвердження відповідної Ради, забезпечує виконання бюджету і цих програм, за рішенням Ради у встановлений нею строк звітує перед Радою про їх виконання, а також з інших питань, пов'язаних із здійсненням місцевою державною адміністрацією повноважень, переданих їй Радою; забезпечує підготовку на розгляд відповідної Ради необхідних матеріалів з питань регулювання земельних відносин, управління комунальною власністю, з інших питань економічного і соціального розвитку території та виконання прийнятих Радою рішень; ( Пункт дев'ятий статті 9 в редакції Закону N 3066-XII ( 3066-12 ) від 16.03.93 )

p

v

e

th

X

n

3/4

B*



r

t

I

<

A

A

E

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x7711U\x1C00( Пункт десятий статті 9 виключено на підставі Закону N 3066-XII ( 3066-12 ) від 16.03.93 ) 10) може делегувати окремі свої повноваження з питань здійснення державних функцій головам виконавчих комітетів сільських, селищних і міських Рад.

III. ПРЕДСТАВНИК ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ І МІСЦЕВЕ

ТА РЕГІОНАЛЬНЕ САМОВРЯДУВАННЯ

Стаття 7. Представник Президента України сприяє розвитку місцевого і регіонального самоврядування, контролює діяльність органів місцевого і регіонального самоврядування з питань додержання Конституції і законів України, указів Президента України, інших актів законодавчої і виконавчої влади.

Представник Президента України не має права вирішувати питання, що належать до відання органів місцевого і регіонального самоврядування, за винятком тих питань, які пов'язані із здійсненням ним функцій виконавчо-розпорядчого характеру, що передаються відповідній місцевій державній адміністрації обласними, Київською і Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві і Севастополі Радами народних депутатів. ( Частина друга статті 7 в редакції Закону N 3066-XII ( 3066-12 ) від 16.03.93 )

Органи місцевого і регіонального самоврядування не мають права вирішувати питання, що належать до відання Представника Президента України.

Голови виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад несуть відповідальність перед відповідним Представником Президента України за виконання делегованих їм повноважень з питань здійснення державних функцій.

Стаття 8. На пропозицію не менш як двох третин від загальної кількості обраних депутатів відповідної Ради Президент України вирішує питання про увільнення свого Представника. ( Стаття 8 в редакції Закону N 3066-XII ( 3066-12 ) від 16.03.93 )

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes