Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію) (06.03.92), Детальна інформація

Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію) (06.03.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.2
Скачувань: 662
Стаття 9. Представник Президента України у відносинах з органами місцевого і регіонального самоврядування має право:

1) звертатися до суду з позовом про визнання недійсними актів органів місцевого і регіонального самоврядування, які суперечать законодавству, і зупиняти дію оскаржуваних ним актів до прийняття рішення судом;

2) порушувати перед Президентом України питання про внесення на розгляд Верховної Ради України подання щодо дострокового припинення повноважень органів місцевого і регіонального самоврядування у випадках, передбачених законодавством;

3) брати участь з правом дорадчого голосу в засіданнях органів місцевого і регіонального самоврядування;

4) звертатися до органів місцевого і регіонального самоврядування з поданнями про стан реалізації ними законів України і указів Президента України, інших актів законодавчої і виконавчої влади. Органи місцевого і регіонального самоврядування зобов'язані розглянути подання Представника Президента України і повідомити його про результати розгляду не пізніш як у десятиденний строк.

IV. ПРАВОВА, ОРГАНІЗАЦІЙНА І ФІНАНСОВА ОСНОВА ДІЯЛЬНОСТІ

ПРЕДСТАВНИКА ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Стаття 10. Представник Президента України здійснює свої повноваження в межах законодавства одноособово, несе відповідальність за свої протиправні акти та дії.

Акти Представників Президента України, що суперечать законодавству, скасовуються Президентом України.

Акти Представників Президента України в районах, районах міст Києва і Севастополя, що суперечать законодавству, скасовуються Представниками Президента України в областях, містах Києві і Севастополі. ( Частина третя статті 10 в редакції Закону N 2337-XII ( 2337-12 ) від 14.05.92 )

Стаття 11. Спори про поновлення порушених прав громадян та юридичних осіб, а також відшкодування державою моральної і матеріальної шкоди, що виникають у результаті протиправних актів або дій Представника Президента України, вирішуються в судовому порядку.

Стаття 12. Представника Президента України може бути притягнуто до кримінальної або адміністративної відповідальності у судовому порядку з обов'язковим повідомленням Президента України про обставини, які стали підставою для цього.

Після припинення повноважень Представника Президента України, крім випадків звільнення за порушення трудової дисципліни, вчинення злочину або за власним бажанням, йому надається попередня або рівноцінна робота (посада), а в разі її відсутності за ним зберігається заробітна плата протягом трьох місяців.

Стаття 13. Представник Президента України формує місцеву державну адміністрацію відповідно в областях, містах Києві і Севастополі, районах, районах міст Києва і Севастополя. ( Частина перша статті 13 в редакції Закону N 2337-XII ( 2337-12 ) від 14.05.92 )

Структура і штати місцевої державної адміністрації визначаються Представником Президента України за погодженням з Президентом України.

Правовий статус місцевої державної адміністрації визначається Конституцією України ( 888-09 ), цим Законом та Положенням, яке затверджується Президентом України.

Стаття 14. Представник Президента України в межах своїх повноважень видає розпорядження.

Розпорядження Представника Президента України, прийняті в межах його повноважень, є обов'язковими для виконання органами місцевого і регіонального самоврядування, всіма розташованими на відповідній території підприємствами, організаціями і установами, громадськими об'єднаннями, а також посадовими особами і громадянами. У разі невиконання розпоряджень Представника Президента України, прийнятих у межах його повноважень, винні особи притягаються до відповідальності згідно з законодавством.

Стаття 15. У разі запровадження на території України чи в окремих її місцевостях воєнного або надзвичайного стану Президент України може наділяти своїх Представників додатковими повноваженнями, призначати Представників Президента України в інших, крім передбачених статтею 1 цього Закону, адміністративно-територіальних одиницях та на окремих об'єктах.

Стаття 16. Представники Президента України та місцева державна адміністрація утримуються за рахунок Державного бюджету України.

Стаття 17. Представник Президента України є юридичною особою, має гербову печатку за зразком, затвердженим Президентом України, рахунки в установах банків.

Стаття 18. У Республіці Крим Президент України має своє Представництво.

Статус Представництва Президента України в Республіці Крим визначається окремим законом.

Президент України Л. КРАВЧУК

м. Київ, 5 березня 1992 року

N 2167-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes