Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 21
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 45.3
Скачувань: 735
15) забезпечує додержання правил паспортної системи;

16) реєструє статути (положення) добровільних об'єднань громадян, органів територіальної самоорганізації громадян, які створюються і діють згідно з законодавством у межах відповідної території;

17) керує роботою органів запису актів громадянського стану, нотаріату та державного архіву;

18) затверджує дільничних інспекторів міліції, контролює в межах своєї компетенції їх роботу, роботу державної автомобільної інспекції, пожежної охорони; за погодженням з органами Міністерства внутрішніх справ України вирішує питання зміцнення штатів міліції, що утримуються за рахунок коштів місцевого бюджету, та їх матеріально-технічного забезпечення, створення особовому складу необхідних умов для служби та відпочинку;

19) забезпечує в межах своєї компетенції виконання положень Конституції України та законодавства про військовий обов'язок усіма посадовими особами і громадянами, підприємствами (об'єднаннями), організаціями і установами; сприяє призову громадян на дійсну військову службу, проведенню учбових зборів та початкової військової підготовки, військово-патріотичному вихованню населення; здійснює виконання законодавства про пільги і переваги, встановлені для громадян у зв'язку з їх участю у військових діях, службою у збройних силах, а також для членів їх сімей.

Повноваження, делеговані державою, є обов'язковими для здійснення виконавчим комітетом сільської, селищної, міської Ради.

Виконавчий комітет сільської, селищної, міської Ради несе відповідальність відповідно перед районною, обласною державною адміністрацією за здійснення делегованих йому державою повноважень.

5. ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ СІЛЬСЬКОЇ,

СЕЛИЩНОЇ, МІСЬКОЇ РАДИ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ

Стаття 43. Засідання виконавчого комітету

Основною формою роботи виконавчого комітету Ради народних депутатів є його засідання.

Засідання виконавчого комітету скликаються його головою в міру необхідності і є правомочними при наявності не менш як двох третин від загального складу виконавчого комітету.

Стаття 44. Голова виконавчого комітету

Голова виконавчого комітету Ради народних депутатів (голова Ради) організує на основі колегіальності роботу виконавчого комітету і веде його засідання; координує діяльність осіб, що входять до складу виконавчого комітету; організує виконання рішень Ради і виконавчого комітету; інформує на черговому засіданні виконавчого комітету про видані ним розпорядження виконавчого комітету; підписує рішення і розпорядження виконавчого комітету.

Голова виконавчого комітету представляє виконавчий комітет у відносинах з державними та громадськими органами і організаціями, іншими органами місцевого самоврядування, підприємствами (об'єднаннями), організаціями, установами та громадянами.

Голова виконавчого комітету є розпорядником рахунків виконавчого комітету в установах банків.

Стаття 45. Заступник (заступники) голови

виконавчого комітету

Заступник (заступники) голови виконавчого комітету Ради народних депутатів займається питаннями відповідно до розподілу обов'язків, виконує інші обов'язки.

Стаття 46. Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Ради народних депутатів організує роботу апарату виконавчого комітету; забезпечує підготовку матеріалів на розгляд виконавчого комітету, підписує рішення і протоколи засідань виконавчого комітету; організує доведення рішень та розпоряджень виконавчого комітету до виконавців; відповідає за стан діловодства, обліку і звітності; виконує інші обов'язки, покладені на нього виконавчим комітетом.

У разі відсутності керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету його обов'язки за рішенням виконавчого комітету виконує заступник голови або член виконавчого комітету Ради.

Стаття 47. Члени виконавчого комітету

Члени виконавчого комітету Ради народних депутатів беруть участь у підготовці і розгляді питань на його засіданнях; можуть вносити пропозиції до виконавчого комітету про розгляд питань, що входять до компетенції виконавчого комітету.

Член виконавчого комітету на час засідань виконавчого комітету, а також для здійснення повноважень в інших випадках звільняється від виконання виробничих або службових обов'язків з відшкодуванням йому середньої заробітної плати за основним місцем роботи та інших витрат, пов'язаних з виконанням обов'язків члена виконавчого комітету, за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.

Стаття 48. Відділи, управління та інші

органи виконавчого комітету

Відділи, управління та інші органи виконавчого комітету Ради народних депутатів утворюються виконавчим комітетом для здійснення керівництва галузями місцевого господарства і соціально-культурним розвитком на відповідній території.

Відділи, управління та інші органи виконавчого комітету підпорядковуються у своїй діяльності виконавчому комітету, який їх утворив.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes