Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 21
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 45.3
Скачувань: 735
6) заслуховування звітів голови Ради, постійних комісій, інших органів, які утворює або обирає Рада, а також посадових осіб, яких вона обирає, призначає або затверджує;

7) затвердження планів та програм економічного і соціального розвитку території, місцевих екологічних програм;

8) затвердження бюджету і внесення до нього змін, затвердження звітів про виконання бюджету;

9) регулювання земельних відносин відповідно до законодавства;

10) заслуховування інформацій Представника Президента України про виконання бюджету, програм економічного і соціального розвитку відповідної території;

11) розгляд і затвердження плану заходів щодо виконання наказів виборців;

12) заслуховування повідомлень депутатів про роботу в Раді, виконання ними рішень і доручень Ради та її органів;

13) розгляд запитів депутатів і прийняття рішень по запитах;

14) прийняття рішення про проведення місцевого референдуму;

15) визначення кількості округів для виборів депутатів Ради, утворення відповідних виборчих комісій і виборчих дільниць, сприяння виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень щодо підготовки і проведення виборів;

16) заснування засобів масової інформації відповідної Ради та затвердження їх керівників.

Обласна Рада розглядає і вирішує питання адміністративно-територіального поділу: віднесення населених пунктів до категорії селищ міського типу; утворення сільрад, перенесення їх центрів, найменування і перейменування сільрад; уточнення найменувань селищ міського типу і сільських населених пунктів; зміна меж районів, селищ міського типу, сільрад; об'єднання сільських населених пунктів; затвердження подань до Верховної Ради України та її Президії з питань адміністративно-територіального поділу відповідно до законодавства.

Стаття 53. Секретаріат Ради

Секретаріат Ради народних депутатів є органом, який здійснює організаційно-технічне забезпечення діяльності Ради та її органів, депутатів.

Секретаріат Ради утворюється Радою і їй підзвітний.

Структура і чисельність секретаріату встановлюються Радою за поданням її голови.

Керівник секретаріату призначається головою Ради.

Р о з д і л V

ІНШІ ФОРМИ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ САМООРГАНІЗАЦІЇ ГРОМАДЯН

Стаття 54. Місцевий референдум

Місцевий референдум (народне голосування) проводиться в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці (області, району, міста, району в місті, селища, сільради) за рішенням відповідної Ради народних депутатів з питань, що належать до її компетенції.

Рішення, прийняті місцевим референдумом, є обов'язковими для виконання відповідною Радою, підприємствами (об'єднаннями), організаціями і установами, громадянами, якщо вони не суперечать закону.

Порядок проведення місцевого референдуму визначається Законом про всеукраїнський та місцеві референдуми.

Стаття 55. Загальні збори (сходи) громадян

за місцем проживання

Загальні збори (сходи) громадян за місцем проживання скликаються головою Ради народних депутатів або виконавчим комітетом, органами територіальної самоорганізації громадян для обговорення найважливіших питань, що зачіпають інтереси громадян, висування кандидатів у депутати Рад, формування органів місцевого самоврядування, та інших питань місцевого життя.

Пропозиції про скликання загальних зборів (сходів) громадян можуть вносити громадяни, депутати, постійні комісії Ради, депутатські групи, трудові колективи та громадські організації.

У випадках, коли скликання загальних зборів (сходів) громадян пов'язане з великими труднощами, можуть скликатися збори (сходи) представників громадян населених пунктів, мікрорайонів, житлових комплексів, вулиць, кварталів та інших територіальних одиниць. Норми представництва на них визначаються органом, якому належить право скликання загальних зборів (сходів) громадян.

Повноваження, порядок скликання і проведення загальних зборів (сходів) громадян визначаються Положенням про загальні збори (сходи) громадян за місцем їх проживання в Україні.

Стаття 56. Громадські комітети і ради самоврядування

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes