Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 21
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 45.3
Скачувань: 725
19) встановлення пільг щодо податків, які надходять у місцевий бюджет;

20) визначення переліку об'єктів місцевого господарства, затвердження переліку об'єктів комунальної власності та їх статусу;

21) розгляд і вирішення питань адміністративно-територіального поділу в межах своєї компетенції;

22) визначення кількості округів для виборів депутатів Ради;

23) заснування засобів масової інформації відповідної Ради та затвердження їх керівників.

Компетенція Київської і Севастопольської міських Рад народних депутатів визначається статтею 52 цього Закону.

2. СТРУКТУРА І ФОРМИ ДІЯЛЬНОСТІ РАД НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ

Стаття 20. Сесії

Рада народних депутатів проводить свою роботу сесійно. Сесія Ради складається з пленарних засідань, а також засідань постійних комісій Ради.

Сесії Рад скликаються головою Ради в міру необхідності, але не менш як два рази на рік.

Сесія Ради скликається за пропозицією не менш як третини від загальної кількості обраних депутатів Ради, а також за пропозицією постійної комісії, виконавчого комітету Ради, глави місцевої державної адміністрації.

Перша сесія новообраної Ради скликається відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як через місяць після виборів.

Для підготовки пропозицій щодо порядку проведення першої сесії новообраної Ради та питань, які передбачається внести на її розгляд, формування органів Ради відповідною територіальною виборчою комісією утворюється робоча група з числа депутатів цієї Ради.

До визнання повноважень депутатів як членів Ради новообрана Рада може приймати рішення тільки з питань відкриття сесії, утворення і обрання комісії мандатної, з питань депутатської діяльності та етики, лічильної комісії.

Перша сесія Ради в новоутворених адміністративно-територіальних одиницях скликається відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як через місяць після виборів депутатів відповідної Ради.

Розпорядження голови Ради про скликання чергової сесії доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за сім днів до сесії з зазначенням часу скликання, місця проведення сесії, питань, які передбачається внести на розгляд Ради.

Проекти рішень, інші документи і матеріали з питань, які вносяться на розгляд Ради, доводяться до відома депутатів не пізніш як за три дні до відкриття сесії.

Сесія Ради є правомочною при наявності не менш як двох третин від встановленої кількості депутатських мандатів у відповідній Раді. В разі відсутності необхідної кількості депутатів за розпорядженням голови Ради проведення сесії переноситься на інший час.

У разі відмови частини депутатів від участі в роботі сесії Ради або неможливості брати участь в її роботі Рада в кожному окремому випадку приймає рішення про те, що її засідання є правомочним, якщо в ньому бере участь менш як дві третини, але більше половини від загальної кількості обраних депутатів.

Питання на розгляд Ради вносяться головою Ради, депутатами, постійними комісіями, виконавчим комітетом Ради, главою місцевої державної адміністрації.

Стаття 21. Порядок роботи сесії

Сесію Ради народних депутатів відкриває і веде голова Ради або його заступник.

Першу після виборів сесію Ради відкриває голова відповідної територіальної виборчої комісії і веде її до обрання голови Ради та його заступника.

Для ведення протоколу сесії Рада обирає секретаря сесії або секретаріат.

Протокол сесії Ради підписується головою Ради або його заступником і секретарем сесії.

За рішенням Ради може бути проведено закрите засідання Ради.

Порядок денний і порядок роботи сесії затверджуються Радою.

Питання про тривалість сесії вирішується Радою.

Стаття 22. Порядок прийняття рішення Ради

Рада народних депутатів в межах своєї компетенції приймає рішення.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes