Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 21
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 45.3
Скачувань: 726
від плати за природні ресурси загальнодержавного значення;

від інших доходів, передбачених законодавством України.

Платежі підприємств вносяться до бюджету за місцезнаходженням підприємств, їх філій, інших структурних одиниць і підрозділів.

Розподіл платежів підприємств, що мають на даній території філіали, провадиться пропорційно частці їх працівників у загальній чисельності зайнятих на підприємстві.

3. У бюджети місцевого самоврядування з інших бюджетів можуть передаватися кошти у вигляді субвенцій, субсидій, дотацій.

4. Сільські, селищні, міські Ради народних депутатів мають право надавати окремим категоріям платників пільги щодо податків і платежів, які надходять у відповідний місцевий бюджет.

5. У місцеві бюджети (обласні і районні) зараховуються надходження за нормативами від загальнодержавних податків, зборів і платежів:

від податку на добавлену вартість;

від акцизного збору;

від податку на доходи підприємств (об'єднань), організацій і установ, колгоспів і радгоспів, за винятком підприємств, які входять до складу місцевого господарства, новостворюваних малих підприємств;

від плати за природні ресурси загальнодержавного значення;

від інших доходів, передбачених законодавством України.

Розміри частини загальнодержавних податків, зборів і платежів, що зараховуються в обласні бюджети, бюджети міст Києва і Севастополя, міст обласного підпорядкування, визначаються Верховною Радою України.

Розміри частини загальнодержавних податків, зборів і платежів, що зараховуються в районні бюджети, визначаються обласними Радами народних депутатів.

Стаття 12. Видатки бюджетів місцевого самоврядування

1. Органи місцевого самоврядування самостійно:

визначають напрями використання коштів своїх бюджетів, витрачають бюджетні кошти;

збільшують в межах наявних у них коштів норми видатків на утримання житлово-комунального господарства, закладів охорони здоров'я, соціального забезпечення, народної освіти, культури, фізкультури і спорту, органів внутрішніх справ, охорони природи, визначають додаткові пільги і допомогу при поданні допомоги окремим категоріям населення;

встановлюють розмір видатків на утримання створюваних ними органів управління.

2. Доходи, додатково одержані при виконанні бюджетів місцевого самоврядування, а також суми перевищення доходів над видатками, що утворюються в результаті перевиконання доходів або економії у видатках, залишаються в розпорядженні органів місцевого самоврядування, вилученню не підлягають і використовуються за їх розсудом.

Стаття 13. Позабюджетні кошти

Органи місцевого самоврядування формують позабюджетні та цільові фонди, в які включаються:

додаткові доходи і зекономлені кошти, одержані за рахунок здійснення організованих ними заходів щодо розв'язання економічних і соціальних проблем;

добровільні внески і пожертвування громадян, підприємств (об'єднань), організацій і установ;

доходи від місцевих позик і місцевих грошово-речових лотерей, аукціонів;

штрафи, які стягуються за одержання підприємствами (об'єднаннями), організаціями і установами необгрунтованого доходу у зв'язку з завищенням цін (тарифів) на продукцію (роботи, послуги);

штрафи, які можуть встановлюватись рішеннями Ради для фізичних і юридичних осіб, за влаштування смітників у невідведених для цього місцях, забруднення вулиць, площ, інших територій Ради, міського транспорту, закладів культури тощо; знищення або пошкодження зелених насаджень, клумб і таке інше; порушення правил торгівлі; порушення правил паркування автомобілів; порушення громадського спокою використанням гучномовців або потужних освітлювальних приладів;

доходи від розпродажу майна ліквідованих підприємств місцевого господарства, які належать до комунальної власності;

плата за реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності;

інші позабюджетні кошти.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes