Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 21
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 45.3
Скачувань: 729
2234 Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" (26.03.92)

З А К О Н У К Р А Ї Н И

( Закон втратив чинність на підставі Закону

N 280/97-ВР від 21.05.97, ВВР, 1997, N 24, ст.170 )

Про внесення змін до Закону Української РСР

"Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР

та місцеве самоврядування"

( Відомості Верховної Ради (ВВР), 1992, N 28, ст. 387 )

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

Внести зміни до Закону Української РСР "Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування" ( 533-12 ) (Відомості Верховної Ради УРСР, 1991 р., N 2, ст. 5, N 36, ст.474; Відомості Верховної Ради України, 1991 р., N 50, ст.705; N 51, ст.721), виклавши його в такій редакції:

"З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про місцеві Ради народних депутатів та місцеве

і регіональне самоврядування

Цей Закон визначає засади місцевого та регіонального самоврядування - основи демократичного устрою влади в Україні, правовий статус місцевих Рад народних депутатів, а також інших форм територіальної самоорганізації громадян. Закон є основою утвердження повноти народовладдя на відповідних адміністративних територіях.

Р о з д і л I

ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ

Стаття 1. Поняття і територіальна основа місцевого та

регіонального самоврядування

Місцеве самоврядування в Україні - це територіальна самоорганізація громадян для самостійного вирішення безпосередньо або через органи, які вони обирають, усіх питань місцевого життя в межах Конституції України, законів України та власної фінансово-економічної бази.

Територіальну основу місцевого самоврядування становлять сільрада, селище, місто.

Органами місцевого самоврядування є сільські, селищні, міські Ради народних депутатів.

Однойменні адміністративно-територіальні одиниці, які мають спільний адміністративний центр, можуть об'єднуватися в одну за взаємною згодою відповідних Рад та з урахуванням інтересів населення шляхом референдуму.

Базовим рівнем місцевого самоврядування є сільради, селища міського типу, міста.

Органи місцевого самоврядування сільради, селища, міста з метою більш ефективного здійснення своїх прав і обов'язків можуть об'єднуватися в асоціації, інші форми добровільних об'єднань.

Регіональне самоврядування в Україні - це територіальна самоорганізація громадян для вирішення безпосередньо або через органи, які вони утворюють, питань місцевого життя в межах Конституції України та законів України.

Територіальну основу регіонального самоврядування становлять район, область.

Стаття 2. Система місцевого та регіонального самоврядування

Система місцевого самоврядування включає сільські, селищні, міські Ради народних депутатів та їх органи, інші форми територіальної самоорганізації громадян (громадські комітети і ради мікрорайонів, житлових комплексів, домові, вуличні, квартальні, дільничні, селищні, сільські комітети і форми безпосереднього волевиявлення населення - місцеві референдуми, загальні збори (сходи) громадян).

Районні в містах Ради народних депутатів є складовою частиною міського самоврядування.

Сільські, селищні, міські Ради народних депутатів об'єднують і координують на своїй території діяльність інших ланок місцевого самоврядування.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes