Про внесення доповнень і змін до деяких законодавчих актів України (15.12.92), Детальна інформація

Про внесення доповнень і змін до деяких законодавчих актів України (15.12.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 21
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 36
Скачувань: 961
51. Частину третю статті 273 викласти у такій редакції:

"Справи про встановлення факту належності особі квитка про членство в об'єднанні громадян, військового квитка, паспорта, а також свідоцтв, що їх видають органи запису актів громадянського стану, судовому розглядові не підлягають".

52. Назву глави 40 викласти в такій редакції:

"КАСАЦІЙНЕ ОСКАРЖЕННЯ РІШЕННЯ СУДУ І ВНЕСЕННЯ НА НЬОГО

КАСАЦІЙНОГО ПОДАННЯ ПРОКУРОРА"

53. Статтю 289 викласти в такій редакції:

"Стаття 289. Право касаційного оскарження рішення і внесення

на нього касаційного подання

Сторони та інші особи, які брали участь у справі, мають право оскаржити у касаційному порядку судове рішення повністю або частково.

Прокурор або заступник прокурора в межах повноважень відповідно до пункту 2 статті 120 цього Кодексу вносить касаційне подання на рішення суду незалежно від того, чи брав він участь у даній справі. Помічники прокурорів, прокурори управлінь і відділів вносять касаційні подання тільки по справах, у розгляді яких вони брали участь.

Касаційну скаргу і касаційне подання на рішення районного (міського) народного суду подають до обласного, Київського міського суду, а на рішення обласного, Київського міського суду - до Верховного Суду України".

54. Статтю 290 викласти у такій редакції:

"Стаття 290. Рішення, що не підлягають касаційному оскарженню

Рішення Верховного Суду України, а також районних, міських, міжрайонних (окружних) народних судів по скаргах на неправильності у списках виборців та на дії органів і службових осіб у зв'язку з накладенням адміністративних стягнень касаційному оскарженню не підлягають, на них не може бути внесено подання прокурора".

55. У статті 291:

назву статті викласти в такій редакції:

"Строки касаційного оскарження і внесення

касаційного подання прокурора";

із частини першої слово "протести" виключити. Доповнити частину словами "У такий же строк може бути внесено касаційне подання прокурора";

у частині другій слово "опротестування" замінити словами "внесення подання".

56. У статтях 291-1, 294, 295, 297, 300, 302, 309, 310, 311 і 322 слова "протестом", "протесту", "протест" і "протестів" замінити відповідно словами "поданням", "подання" і "подань".

57. У статті 292 слова "протест", "протесту", "що оскаржується, опротестовується" і "Касаційний протест" замінити відповідно словами "подання", "на яке подано скаргу чи внесено подання" і "Касаційне подання".

58. У статті 293 слово "протесту" замінити словами "внесення подання", а слова "протест" і "державною пошлиною" замінити відповідно словами "подання" і "державним митом".

59. У статі 299:

назву статті викласти у такій редакції:

"Відкликання, доповнення, зміна касаційного

подання та відмова від касаційної скарги";

частину першу замінити двома частинами такого змісту:

"Прокурор, який вніс касаційне подання, вправі до початку розгляду справи в судовому засіданні відкликати, доповнити або змінити подання.

Вищестоящий прокурор, його заступник до початку розгляду справи в судовому засіданні вправі доповнити або змінити касаційне подання".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes