Про охорону прав на сорти рослин (21.04.93), Детальна інформація

Про охорону прав на сорти рослин (21.04.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 20
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 39.5
Скачувань: 968
2

>*B*

4

6

J

L

ae

e

O

Oe

T

V

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x218FX\x1C00V

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x218FX\x1C00 4. У разі надходження повідомлення про залишення заперечення останнє розглядається Установою. Вона має право затребувати від подавця заперечення необхідні для цього матеріали, інформацію, документи, зразки тощо.

5. Про результати розгляду заперечення повідомляється його подавець і заявник.

Стаття 31. Рішення за заявкою

1. У разі відповідності, за результатами експертного висновку, заявленого сорту вимогам цього Закону Установою приймається рішення про державну реєстрацію прав на сорт у Реєстрі патентів і/або державну реєстрацію сорту у Реєстрі сортів. Якщо заявлений сорт не відповідає вимогам цього Закону, приймається рішення про відмову в державній реєстрації сорту і прав на нього.

Прийняте рішення надсилається заявнику.

2. Рішення про державну реєстрацію прав на сорт набирає чинності з дати сплати державного мита за реєстрацію права на сорт.

3. Рішення про державну реєстрацію сорту набирає чинності з дати сплати відповідного збору за реєстрацію сорту.

4. Державне мито за реєстрацію прав на сорт і збір за реєстрацію сорту сплачуються протягом трьох місяців від дати надходження до заявника рішення про державну реєстрацію. Цей строк може бути продовженим на шість місяців за умови сплати відповідного збору. У противному разі заявка вважається відкликаною, про що заявнику надсилається повідомлення.

Строк, пропущений з поважних причин, поновлюється за умови подання заявником клопотання протягом дванадцяти місяців від дня закінчення строку та сплати відповідного збору.

Стаття 32. Тимчасова правова охорона

1. Внесені до Реєстру заявок відомості про сорт, заявлений з метою набуття майнового права власника сорту, дають заявнику право на тимчасову правову охорону в межах наданого з заявкою опису сорту від дати подання заявки.

2. Тимчасова правова охорона полягає в тому, що заявник має право на одержання компенсації за завдані йому після публікації відомостей про заявку збитки від особи, яка дійсно знала чи одержала письмове повідомлення українською мовою з зазначенням номера заявки про те, що відомості про заявку внесено до Реєстру заявок. Зазначена компенсація може бути одержана заявником тільки після одержання ним патенту.

3. Дія тимчасової правової охорони не поширюється на сорти тих родів і видів рослин, що не підлягають державному випробуванню в Україні.

4. Чинність тимчасової правової охорони припиняється з наступного дня після дати державної реєстрації права власника сорту або з дати внесення до Реєстру заявок відомостей про відкликання заявки чи прийняття рішення про відмову в державній реєстрації права власника сорту.

Стаття 33. Державна реєстрація сорту і права на сорт

1. Державна реєстрація сорту здійснюється на підставі винесеного рішення про державну реєстрацію шляхом внесення до Реєстру сортів відомостей, встановлених цим Законом і Положенням про Реєстр сортів, і за умови сплати відповідного збору згідно з положеннями частини третьої статті 31 цього Закону.

Державна реєстрація прав на сорт здійснюється на підставі винесеного рішення про державну реєстрацію шляхом внесення до Реєстру патентів відомостей, встановлених цим Законом і Положенням про Реєстр патентів, і за умови сплати державного мита згідно з положеннями частини другої статті 31 цього Закону.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes