Про внесення змін і доповнень, що стосуються охорони праці, до Кодексу законів про працю України (15.12.93), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень, що стосуються охорони праці, до Кодексу законів про працю України (15.12.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 14.2
Скачувань: 911
\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x48D3G\x1C00ним ним органом у справі організації безпечних і нешкідливих умов праці, особисто вживати посильних заходів щодо усунення будь-якої виробничої ситуації, яка створює загрозу його життю чи здоров'ю або людей, які його оточують, і навколишньому природному середовищу, повідомляти про небезпеку свого безпосереднього керівника або іншу посадову особу.

С т а т т я 160. Контроль за додержанням вимог нормативних

актів про охорону праці

Постійний контроль за додержанням працівниками вимог нормативних актів про охорону праці покладається на власника або уповноважений ним орган.

Трудові колективи через обраних ними уповноважених, професійні спілки в особі своїх виборних органів і представників контролюють додержання всіма працівниками нормативних актів про охорону праці на підприємствах, в установах, організаціях.

С т а т т я 161. Заходи щодо охорони праці

Власник або уповноважений ним орган розробляє за участю професійних спілок і реалізує комплексні заходи щодо охорони праці відповідно до Закону України "Про охорону праці" ( 2694-12 ). План заходів щодо охорони праці включається до колективного договору".

10. У частині другій статті 162 слова "або угодах по охороні праці, які укладаються між власником або уповноваженим ним органом і профспілковим комітетом підприємства, установи, організації" виключити.

11. Статтю 163 викласти у такій редакції:

"С т а т т я 163. Видача спеціального одягу та інших

засобів індивідуального захисту

На роботах із шкідливими і небезпечними умовами праці, а також роботах, пов'язаних із забрудненням або здійснюваних у несприятливих температурних умовах, працівникам видаються безплатно за встановленими нормами спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби індивідуального захисту.

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний організувати комплектування та утримання засобів індивідуального захисту відповідно до нормативних актів про охорону праці".

12. Частину другу статті 164 викласти у такій редакції:

"Власник або уповноважений ним орган повинен компенсувати працівникові витрати на придбання спецодягу та інших засобів індивідуального захисту, якщо встановлений нормами строк видачі цих засобів порушено і працівник був змушений придбати їх за власні кошти. У разі дострокового зносу цих засобів не з вини працівника власник або уповноважений ним орган зобов'язаний замінити їх за свій рахунок".

13. Статтю 169 викласти у такій редакції:

"С т а т т я 169. Обов'язкові медичні огляди працівників

певних категорій

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за свої кошти організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

Перелік професій, працівники яких підлягають медичному оглядові, термін і порядок його проведення встановлюються Міністерством охорони здоров'я України за погодженням із Державним комітетом України по нагляду за охороною праці".

14. У статті 170 слова "Союзу РСР і" виключити.

15. Статтю 171 викласти у такій редакції:

"С т а т т я 171. Обов'язки власника або уповноваженого ним

органу щодо розслідування та обліку

нещасних випадків, професійних захворювань

і аварій на виробництві

Власник або уповноважений ним орган повинен проводити розслідування та вести облік нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві відповідно до порядку, встановленого Кабінетом Міністрів України".

16. Частину першу статті 172 викласти у такій редакції:

"У випадках, передбачених законодавством, на власника або уповноважений ним орган покладається обов'язок організувати навчання, перекваліфікацію і працевлаштування інвалідів відповідно до медичних рекомендацій, встановити на їх прохання неповний робочий день або неповний робочий тиждень та створити пільгові умови праці".

17. Статтю 173 викласти у такій редакції:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes