Про внесення змін і доповнень, що стосуються охорони праці, до Кодексу законів про працю України (15.12.93), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень, що стосуються охорони праці, до Кодексу законів про працю України (15.12.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 14.2
Скачувань: 911
"С т а т т я 173. Відшкодування власником або уповноваженим

ним органом шкоди працівникам у разі

ушкодження їх здоров'я

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний відповідно до законодавства відшкодувати працівникові шкоду, заподіяну йому каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, пов'язаним із виконанням трудових обов'язків".

18. Доповнити Кодекс статтею 173-1 такого змісту:

"С т а т т я 173-1. Відшкодування власником або

уповноваженим ним органом моральної

шкоди

Відшкодування моральної шкоди провадиться власником або уповноваженим ним органом, якщо небезпечні або шкідливі умови праці призвели до моральної втрати потерпілого, порушили його нормальні життєві зв'язки і вимагають від нього додаткових зусиль для організації свого життя.

Порядок відшкодування моральної шкоди визначається законодавством".

19. Статтю 174 викласти у такій редакції:

"С т а т т я 174. Роботи, на яких забороняється застосування

праці жінок

Забороняється застосування праці жінок на важких роботах і на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах, крім деяких підземних робіт (нефізичних робіт або робіт по санітарному та побутовому обслуговуванню).

Забороняється також залучення жінок до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

Перелік важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок, а також граничні норми підіймання і переміщення важких речей жінками затверджуються Міністерством охорони здоров'я України за погодженням із Державним комітетом України по нагляду за охороною праці".

20. Статтю 175 доповнити частинами другою і третьою такого змісту:

"Перелік цих галузей і видів робіт із зазначенням максимальних термінів застосування праці жінок у нічний час затверджується Кабінетом Міністрів України.

Зазначені у частині першій цієї статті обмеження не поширюються на жінок, які працюють на підприємствах, де зайняті лише члени однієї сім'ї".

21. Частини другу і третю статті 190 викласти у такій редакції:

"Забороняється також залучати осіб молодше вісімнадцяти років до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

Перелік важких робіт і робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, а також граничні норми підіймання і переміщення важких речей особами молодше вісімнадцяти років затверджуються Міністерством охорони здоров'я України за погодженням із Державним комітетом України по нагляду за охороною праці".

22. Статтю 191 викласти у такій редакції:

"С т а т т я 191. Медичні огляди осіб молодше вісімнадцяти

років

Усі особи молодше вісімнадцяти років приймаються на роботу лише після попереднього медичного огляду і в подальшому, до досягнення 21 року, щороку підлягають обов'язковому медичному оглядові".

23. Статтю 192 викласти у такій редакції:

"С т а т т я 192. Заборона залучати працівників молодше

вісімнадцяти років до нічних, надурочних

робіт і робіт у вихідні дні

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes