Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про державну податкову службу в Україні" (24.12.93), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про державну податкову службу в Україні" (24.12.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 17.5
Скачувань: 732
12) у разі виявлення зловживань під час здійснення контролю за надходженням валютної виручки, проведенням розрахунків із споживачами з використанням товарно-касових книг, а також за дотриманням лімітів готівки в касах та її використанням для розрахунків за товари, роботи і послуги давати доручення органам державної контрольно-ревізійної служби на проведення ревізій;

13) вимагати від керівників підприємств, установ і організацій, що перевіряються, проведення інвентаризації основних фондів, товарно-матеріальних цінностей, коштів і розрахунків; у необхідних випадках опечатувати каси, касові приміщення, склади та архіви.

Права, передбачені пунктами 1-4, 6, 11 і 13 цієї статті, надаються службовим особам державних податкових інспекцій, а права, передбачені пунктами 5, 7-10 і 12 цієї ж статті, - тільки начальникам державних податкових інспекцій та їх заступникам.

Стаття 12. Скасування рішень державних податкових

інспекцій

Головній державній податковій інспекції України надається право скасовувати рішення державних податкових інспекцій усіх рівнів, а державним податковим інспекціям по Республіці Крим, областях, містах з районним поділом - рішення ніжчестоящих державних податкових інспекцій у разі невідповідності їх актам законодавства.

Стаття 13. Обов'язки і відповідальність службових

осіб державних податкових інспекцій

Службові особи державних податкових інспекцій зобов'зані дотримувати Конституції ( 888-09 ) і законів України, інших нормативних актів, прав та охоронюваних законом інтересів громадян, підприємств, установ, організацій, забезпечувати виконання покладених на державні податкові інспекції функцій та повною мірою використовувати надані їм права.

За невиконання або неналежне виконання службовими особами державних податкових інспекцій своїх обов'язків вони притягаються до дисциплінарної, адміністративної, кримінальної та матеріальної відповідальності згідно з чинним законодавством.

Збитки, завдані неправомірними діями службових осіб державних податкових інспекцій, підлягають відшкодуванню за рахунок коштів державного бюджету.

Службові особи державних податкових інспекцій зобов'язані дотримувати комерційної та службової таємниці.

Стаття 14. Оскарження дій службових осіб

державних податкових інспекцій

Скарги на дії службових осіб державних податкових інспекцій подаються до тих державних податкових інспекцій, яким вони безпосередньо підпорядковані. Скарги розглядаються і рішення приймаються в місячний термін з дня їх надходження. Рішення за скаргами можуть оскаржуватися протягом місяця до вищестоящої державної податкової інспекції.

У разі незгоди підприємства, установи, організації з рішенням Головної державної податкової інспекції України воно може бути оскаржено до арбітражного суду.

У разі незгоди громадян з прийнятим рішенням дії службових осіб державних податкових інспекцій можуть бути оскаржені в судовому порядку.

Подання скарги не припиняє оскаржуваної дії службових осіб державних податкових інспекцій.

Оскарження дій службових осіб державних податкових інспекцій, пов'язаних з накладенням адміністративного стягнення, провадиться відповідно до законодавства України про адміністративні правопорушення.

Р о з д і л IV

СЛУЖБОВІ ОСОБИ ДЕРЖАВНИХ ПОДАТКОВИХ ІНСПЕКЦІЙ

ТА ЇХ ПРАВОВИЙ І СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Стаття 15. Службові особи державних податкових інспекцій

Службовою особою державної податкової інспекції може бути особа, яка має освіту за фахом та відповідає кваліфікаційним вимогам, установленим Міністерством фінансів України.

У разі прийняття на роботу службовій особі може бути встановлено випробувальний термін від шести місяців до одного року.

На роботу до державних податкових інспекцій не можуть бути прийняті особи, яких було засуджено за вчинення корисливих злочинів.

Службові особи державних податкових інспекцій не мають права займатися підприємницькою діяльністю, а також працювати за сумісництвом на підприємствах, в установах і організаціях (крім наукової та викладацької діяльності).

Службові особи державних податкових інспекцій підлягають атестації. Порядок атестації визначається Головною державною податковою інспекцією України.

Службовим особам державних податкових інспекцій присвоюються спеціальні звання:

головний державний радник податкової служби,

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes