Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про державну податкову службу в Україні" (24.12.93), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про державну податкову службу в Україні" (24.12.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 17.5
Скачувань: 729
державний радник податкової служби I рангу,

державний радник податкової служби II рангу,

державний радник податкової служби III рангу,

радник податкової служби I рангу,

радник податкової служби II рангу,

радник податкової служби III рангу,

інспектор податкової служби I рангу,

інспектор податкової служби II рангу,

інспектор податкової служби III рангу.

Положення про спеціальні звання та порядок їх присвоєння, розмір надбавок за звання затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Покладення на службових осіб державних податкових інспекцій обов'язків, не передбачених цим Законом та іншими актами законодавства України, забороняється.

Стаття 16. Захист особистих і майнових прав службових

осіб державних податкових інспекцій

Держава гарантує захист життя, здоров'я, честі, гідності та майна службових осіб державних податкових інспекцій та членів їх сімей від злочинних посягань та інших протиправних дій.

Образа службової особи державної податкової інспекції, погроза вбивством, насильством, знищенням майна та насильницькі дії щодо службової особи державної податкової інспекції, а також умисне знищення чи пошкодження її майна та інші протиправні дії тягнуть за собою встановлену законом відповідальність.

Стаття 17. Відшкодування державою шкоди, завданої

службовій особі державної податкової

інспекції

У разі загибелі службової особи державної податкової інспекції у зв'язку з виконанням службових обов'язків сім'ї загиблого або його утриманцям виплачується одноразова допомога у розмірі десятирічної заробітної плати загиблого за останньою посадою, яку він займав, за рахунок коштів державного бюджету з наступним стягненням цієї суми з винних осіб.

У разі заподіяння службовій особі державної податкової інспекції тяжких тілесних ушкоджень під час виконання нею службових обов'язків, що перешкоджають надалі займатися професійною діяльністю, їй виплачується одноразова допомога у розмірі п'ятирічної заробітної плати за її останньою посадою, за рахунок коштів державного бюджету з наступним стягненням цієї суми з винних осіб.

У разі заподіяння службовій особі державної податкової інспекції менш тяжких тілесних ушкоджень під час виконання нею службових обов'язків їй виплачується одноразова допомога в розмірі однорічної заробітної плати за її останньою посадою за рахунок коштів державного бюджету з наступним стягненням цієї суми з винних осіб.

Рішення про виплату одноразової допомоги приймається начальником державної податкової інспекції за місцем роботи потерпілого на підставі обвинувального вироку суду або постанови слідчих органів чи прокурора про закриття кримінальної справи за нереабілітуючими підставами або про припинення попереднього слідства.

Шкода, завдана майну службової особи державної податкової інспекції або членів її сім'ї у зв'язку з виконанням нею своїх обов'язків, відшкодовується в повному обсязі за рахунок коштів державного бюджету з наступним стягненням цієї суми з винних осіб.

Відшкодування шкоди, завданої майну службової особи державної податкової інспекції або членів її сім'ї, провадиться на підставі рішення або вироку суду.

Для обліку фактичних витрат, пов'язаних з виплатою сум одноразової допомоги та відшкодуванням шкоди, завданої майну службової особи державної податкової інспекції або членів її сім'ї, для державних податкових інспекцій в установах банків відкриваються спеціальні рахунки.

Стаття 18. Обов'язкове державне особисте страхування

службових осіб державних податкових

інспекцій

Службові особи державних податкових інспекцій підлягають обов'язковому державному особистому страхуванню за рахунок коштів державного бюджету на випадок загибелі або смерті на суму десятирічної заробітної плати за їх останньою посадою, а в разі поранення, контузії, травми або каліцтва, захворювання чи інвалідності, що сталися у зв'язку з виконанням службових обов'язків, - у розмірі від шестимісячної до п'ятирічної заробітної плати за їх останньою посадою (залежно від ступеня втрати працездатності).

Порядок та умови страхування службових осіб державних податкових інспекцій встановлюються Кабінетом Міністрів України".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes