Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про вибори Президента Української РСР" (24.02.94), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про вибори Президента Української РСР" (24.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 12
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 30.4
Скачувань: 1523
2. До відповідальності притягаються також особи, які опублікували або іншим способом поширили завідомо неправдиві відомості про кандидата в Президенти України.

ГЛАВА 7. ПРОВЕДЕННЯ ГОЛОСУВАННЯ, ВИЗНАЧЕННЯ

РЕЗУЛЬТАТІВ ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА

УКРАЇНИ

Стаття 38. Виборчий бюлетень

Форму і текст виборчого бюлетеня по виборах Президента України затверджує Центральна виборча комісія.

Виборчий бюлетень повинен відповідати вимогам, встановленим статтею 39 Закону України "Про вибори народних депутатів України" ( 3623-12 ).

Стаття 39. Організація голосування і порядок підрахунку

голосів на виборчій дільниці

Час і місце, організація і порядок голосування, умови проведення дострокового голосування та підрахунок голосів на виборчій дільниці по виборах Президента України визначаються відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України".

Стаття 40. Встановлення підсумків голосування по виборчому

округу

Підсумки голосування по виборчому округу встановлюються в порядку, визначеному відповідно до частин першої і другої статті 43 Закону України "Про вибори народних депутатів України", за винятком надання примірників протоколу окружної виборчої комісії кандидатам у Президенти України. Кількість примірників зазначеного протоколу визначається Центральною виборчою комісією.

Стаття 41. Встановлення результатів виборів Президента

України

1. Центральна виборча комісія по виборах Президента України на підставі протоколів окружних виборчих комісій не пізніш як у тижневий строк після виборів встановлює результати виборів Президента України.

2. Вибори Президента України вважаються такими, що відбулися, якщо в них взяло участь більше половини виборців, внесених до списків виборців.

3. Вибори визнаються такими, що не відбулися, якщо у виборах взяли участь 50 і менше відсотків виборців, внесених до списків виборців, а також у зв'язку з вибуттям всіх зареєстрованих кандидатів у Президенти України.

4. Обраним Президентом України вважається кандидат, який одержав на виборах більше половини голосів виборців, що взяли участь у голосуванні.

5. Вибори Президента України можуть бути визнані недійсними, якщо в ході виборів або при підрахунку голосів мали місце порушення, які суттєво вплинули на підсумки голосування.

6. Повідомлення про результати виборів Президента України публікується Центральною виборчою комісією не пізніш як через три дні з моменту підписання протоколу про результати виборів.

Стаття 42. Повторне голосування

1. Якщо до виборчого бюлетеня було включено більше двох кандидатів у Президенти України і жодного з них не було обрано, Центральна виборча комісія призначає повторне голосування по виборах Президента України по двох кандидатах, які одержали найбільшу кількість голосів, не рахуючи тих кандидатів, які після першого голосування зняли свої кандидатури. Якщо внаслідок зняття кандидатур залишається один кандидат у Президенти України, повторне голосування проводиться по цій кандидатурі.

2. Повторне голосування проводиться не пізніш як у двотижневий строк після дня виборів Президента України з додержанням вимог цього Закону. Повідомлення про дату проведення повторного голосування публікується у пресі.

3. Обраним Президентом України вважається кандидат, який в результаті повторного голосування одержав більшу, ніж інший кандидат, кількість голосів виборців, що взяли участь у голосуванні, і за умови, що кількість голосів, поданих за нього, перевищує кількість голосів, поданих проти нього. Якщо повторне голосування проводилось лише по одній кандидатурі, кандидат вважається обраним Президентом України, якщо він одержав більшість голосів виборців, що взяли участь у голосуванні.

Стаття 43. Визнання виборів Президента України недійсними

1. Звернення про визнання виборів Президента України недійсними можуть бути подані до Центральної виборчої комісії кандидатами у Президенти України, уповноваженими особами партій (виборчих блоків), які висунули кандидата у Президенти України, а також Генеральним прокурором України протягом 10 днів з дня опублікування результатів виборів Президента України Центральною виборчою комісією.

2. Рішення про визнання виборів недійсними приймається Центральною виборчою комісією. Це рішення може бути оскаржено особами, зазначеними в частині першій цієї статті, до Верховного Суду України протягом 10 днів після його опублікування.

Стаття 44. Повторні вибори

1. Якщо на виборах Президента України балотувалося не більше двох кандидатів у Президенти України і жодного з них не було обрано, а також у разі визнання виборів Президента такими, що не відбулися, або недійсними, або якщо повторне голосування не дало змоги визначити кандидата, обраного Президентом України, Центральна виборча комісія не пізніш як на десятий день після встановлення результатів виборів вносить до Верховної Ради України подання про призначення повторних виборів з повторним висуванням кандидатів у Президенти України.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes