Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про вибори Президента Української РСР" (24.02.94), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про вибори Президента Української РСР" (24.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 12
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 30.4
Скачувань: 1517
2. У разі смерті кандидата Центральна виборча комісія оголошує його таким, що вибув з балотування на виборах, і його кандидатура виключається із списку кандидатів у Президенти України.

3. У разі порушення кандидатом у Президенти України вимог виборчого законодавства Центральна виборча комісія може звернутися до Верховного Суду України із заявою про скасування реєстрації відповідної особи як кандидата в Президенти України. Верховний Суд України розглядає заяву Центральної виборчої комісії і приймає рішення протягом семи днів, але не пізніш як за один день до дня виборів.

Якщо Верховний Суд України прийме рішення про скасування реєстрації, відповідна кандидатура виключається із списку кандидатів у Президенти України, і кандидат вибуває з балотування на виборах.

4. Інформація про вибуття кандидата у Президенти України з балотування доводиться Центральною виборчою комісією до відома окружних виборчих комісій, публікується в пресі і оголошується в інших засобах масової інформації протягом п'яти днів після прийняття відповідного рішення, але не пізніш як за один день до дня виборів.

ГЛАВА 5. ПЕРЕДВИБОРНА АГІТАЦІЯ

Стаття 31. Проведення передвиборної агітації кандидатами в

Президенти України

1. Особа, яка отримала посвідчення про реєстрацію її як кандидата у Президенти України, має право вести передвиборну агітацію.

2. Форми і засоби передвиборної агітації по виборах Президента України визначаються відповідно до статті 32 Закону України "Про вибори народних депутатів України" ( 3623-12 ) .

3. Центральна виборча комісія за рахунок коштів Централізованого фонду по виборах Президента України не пізніш як за 20 днів до дня виборів забезпечує через окружні виборчі комісії виготовлення передвиборних плакатів кандидатів у Президенти України для кожного кандидата на один виборчий округ у кількості примірників, що на 8 тисяч перевищує кількість виборчих дільниць у відповідному окрузі. Зазначений плакат, при можливості, може бути виготовлений за бажанням кандидата в більшій кількості на кошти його особистого виборчого фонду та з наданих ним матеріалів.

Для забезпечення своєчасного виготовлення передвиборних плакатів у Центральну виборчу комісію одночасно з поданням документів для реєстрації кандидата, а в окружні виборчі комісії - не пізніш як на другий день після дня реєстрації, подаються фотокартка кандидата встановленого розміру, передвиборна програма (платформа) та автобіографія обсягом до чотирьох сторінок машинописного тексту, друкованого через півтора інтервали. Ці матеріали не повинні містити відомості, що становлять охоронювану законом таємницю, неправдиві відомості, заклики до насильницьких дій, заборонених законодавством України, або комерційну рекламу. Центральна і окружні виборчі комісії розглядають подані матеріали і, в разі їх відповідності вимогам цього Закону, погоджують з кандидатом текст передвиборного плаката та забезпечують його друкування.

4. Кожен кандидат за власним розсудом може забезпечувати виготовлення інших матеріалів передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів особистого виборчого фонду. Відомості, що подаються у зазначених матеріалах, повинні відповідати вимогам цього Закону, їх тексти перед друкуванням мають бути погоджені з відповідною виборчою комісією.

5. Місцеві органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відводять місця та обладнують стенди, дошки у прилюдних місцях для розміщення громадянами матеріалів передвиборної агітації, забезпечують наявність на них матеріалів передвиборної агітації, видання яких здійснюють відповідні виборчі комісії, а також опублікованих ними повідомлень, передбачених цим Законом, щодо виборчої кампанії та кандидатів у Президенти України. Вони можуть приймати рішення про заборону розміщення цих матеріалів на окремих будівлях, що є пам'ятками архітектури, або з метою безпеки дорожнього руху.

6. Обмеження у проведенні передвиборної агітації під час виборчої кампанії по виборах Президента України встановлюються відповідно до статті 35 Закону України "Про вибори народних депутатів України" ( 3623-12 ), за винятком частини третьої цієї статті.

Стаття 32. Використання державних засобів масової інформації

у передвиборній агітації

1. Кандидатам у Президенти України надається право безплатного користування державними засобами масової інформації шляхом надання їм рівноцінного і однакового за обсягом часу мовлення на загальнодержавному рівні і в межах окремого виборчого округу.

Конкретний обсяг і час радіо- і телепередач, визначених для передвиборної агітації кандидатів у Президенти України, на загальнодержавному рівні встановлюється Центральною виборчою комісією, у виборчих округах - окружними виборчими комісіями за погодженням з керівниками відповідних засобів масової інформації.

2. Кандидати в Президенти України мають право на безплатне розміщення тексту своєї передвиборної програми обсягом не більше двох сторінок машинописного тексту в однаковому поліграфічному виконанні в друкованих засобах масової інформації, засновниками яких є органи державної влади.

3. Виборчі комісії за рахунок коштів, виділених на вибори з Централізованого фонду по виборах Президента України, а також коштів, які надійшли до їх виборчого фонду, оплачують встановлені згідно з цим Законом: час на державному радіо і телебаченні, друкування передвиборних плакатів та публікацію передвиборних програм (платформ) кандидатів у Президенти України в друкованих засобах масової інформації, засновниками яких є місцеві органи державної влади і самоврядування.

4. Кошти на агітацію в інших друкованих засобах масової інформації (газетах) та недержавних засобах масової інформації обмежуються лише розміром особистого виборчого фонду на рівних умовах оплати для всіх кандидатів.

Стаття 33. Особистий виборчий фонд кандидата у Президенти

України

1. Кожний кандидат у Президенти України може мати особистий виборчий фонд.

Особистий виборчий фонд утворюється за рахунок власних коштів кандидата, коштів політичних партій, пожертвувань громадян України, юридичних осіб, зареєстрованих в Україні, за винятком державних підприємств, державних органів, установ і організацій, органів місцевого самоврядування, а також іноземних громадян та юридичних осіб, підприємств з іноземними інвестиціями.

Будь-які умови, домовленості та угоди між пожертвувачем і кандидатом, партією (виборчим блоком) щодо коштів, які перераховуються до виборчого фонду кандидата, є недійсними.

2. Розмір особистого виборчого фонду кандидата у Президенти України не повинен перевищувати 10000 мінімальних заробітних плат.

Розмір пожертвувань однієї юридичної або фізичної особи не може перевищувати 100 мінімальних заробітних плат.

3. За письмовою заявою кандидата у Президенти України Ощадний банк України за місцем знаходження Центральної виборчої комісії зобов'язаний відкрити рахунок з грифом "Виборчий фонд" на його ім'я.

4. Контроль за надходженням і використанням коштів особистого виборчого фонду кандидата у Президенти України здійснюється виборчими комісіями, фінансовими та податковими органами, банківськими установами, в яких відкрито відповідний рахунок. За зверненням кандидата у Президенти банк надає йому повні відомості про розміри та джерела пожертвувань до його особистого виборчого фонду.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes