Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України з прикордонних питань (18.06.96), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України з прикордонних питань (18.06.96)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13
Скачувань: 656
Держава гарантує соціальний і правовий захист військовослужбовців Прикордонних військ України та членів їх сімей відповідно до законодавства України.

Соціальний захист працівників, які уклали трудовий договір із Прикордонними військами України, забезпечується на загальних підставах відповідно до законодавства про працю України".

7. Доповнити Закон розділом V такого змісту:

"V. КОНТРОЛЬ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ПРИКОРДОННИХ ВІЙСЬК УКРАЇНИ

Стаття 13. Контроль Верховної Ради України за діяльністю

Прикордонних військ України

Парламентський контроль за діяльністю Прикордонних військ України, дотриманням ними чинного законодавства здійснюється Комісією Верховної Ради України з питань оборони і державної безпеки.

Голова Державного комітету у справах охорони державного кордону України систематично інформує Верховну Раду України, Президію Верховної Ради України та Комісію Верховної Ради України з питань оборони і державної безпеки про виконання Прикордонними військами України покладених на них завдань та чинного законодавства, забезпечення прав і свобод людини.

Державний комітет у справах охорони державного кордону України у порядку, встановленому законодавством України, зобов'язаний відповідати на запити постійних і тимчасових комісій Верховної Ради України та народних депутатів України.

Голова Державного комітету у справах охорони державного кордону України щорічно подає Верховній Раді України письмовий звіт про діяльність Прикордонних військ України.

Стаття 14. Контроль Президента України за діяльністю

Прикордонних військ України

Контроль за діяльністю Прикордонних військ України здійснюється Президентом України.

Постійний контроль за дотриманням законодавства України в діяльності Державного комітету у справах охорони державного кордону України, управлінь, з'єднань і частин Прикордонних військ України та конституційних прав громадян здійснюється Президентом України.

Голова Державного комітету у справах охорони державного кордону України систематично інформує Президента України, Раду національної безпеки України з основних питань своєї діяльності. Порядок подання такої інформації встановлюється Президентом України.

Голова Державного комітету у справах охорони державного кордону України щорічно подає Президенту України письмовий звіт про діяльність Прикордонних військ України.

Стаття 15. Відомчий контроль за адміністративно-господарською

і фінансовою діяльністю Прикордонних військ

України

Відомчий контроль за адміністративно-господарською і фінансовою діяльністю Державного комітету у справах охорони державного кордону України, управлінь, з'єднань і частин Прикордонних військ України здійснюється у порядку, визначеному Президентом України".

У зв'язку з цим статтю 13 вважати статтею 16 розділу п'ятого цього Закону.

III. У Положенні про порядок комплектування, військового, матеріально-технічного і фінансового забезпечення Прикордонних військ України, затвердженому Постановою Верховної Ради України від 4 листопада 1991 року ( 1781-12 ) (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 2, ст.9):

1. Пункт 2 викласти в такій редакції:

"2. Особовий склад Прикордонних військ України включає військовослужбовців строкової військової служби та військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом на посадах солдатів і матросів, сержантів і старшин, прапорщиків і мічманів та офіцерського складу".

2. У пунктах 3 і 4 слово "дійсну" виключити.

3. Пункт 4 після слова "строкової" доповнити словом "військової"; у цьому ж пункті слова "Кримської АРСР і областей України" замінити словами "Автономної Республіки Крим, областей України, міст Києва і Севастополя".

4. У пункті 5 слова "прапорщиками, мічманами, військовослужбовцями надстрокової служби" замінити словами "військовослужбовцями, які проходять службу за контрактом на посадах солдатів і матросів, сержантів і старшин, прапорщиків і мічманів".

5. Пункт 6 доповнити абзацом другим такого змісту:

"До повного укомплектування Прикордонних військ України прапорщиками і мічманами ці посади можуть заміщуватися сержантами та старшинами, які проходять строкову військову службу і мають спеціальну підготовку".

6. У пункті 9 слово "дійсної" виключити.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes