Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" (12.07.96), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" (12.07.96)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.3
Скачувань: 720
3. Під пунктами роздрібного продажу товарів у цьому Законі слід розуміти:

магазини, які займають окремі приміщення або будівлі та мають торговельний зал для покупців, площа якого не перевищує 20 квадратних метрів;

кіоски, палатки та інші малі архітектурні форми, які займають окремі приміщення, але не мають вбудованого торговельного залу для покупців;

автомагазини, розвозки та інші види пересувної торговельної мережі;

лотки, прилавки та інші види торгових точок у відведених для роздрібної торгівлі місцях, крім тих, що надаються в оренду суб'єктам підприємницької діяльності - фізичним особам та знаходяться на території ринків, створених за рішеннями органів місцевого самоврядування;

стаціонарні, малогабаритні і пересувні автозаправні станції, заправні пункти, які здійснюють роздрібну торгівлю нафтопродуктами.

При визначенні загальної площі торговельного залу не враховується площа складських, підсобних та інших допоміжних приміщень.

У разі коли суб'єкт підприємницької діяльності має структурні (відокремлені) підрозділи, торговий патент придбавається окремо для кожного структурного (відокремленого) підрозділу (торгової точки).

4. Вартість торгового патенту на здійснення роздрібної торгівлі встановлюється органами місцевого самоврядування.

Вартість торгового патенту за календарний місяць не може перевищувати:

на території міста Києва, обласних центрів - суми, еквівалентної 160 екю;

на території міста Севастополя, міст обласного підпорядкування (крім обласних центрів) і районних центрів - суми, еквівалентної 80 екю;

на території інших населених пунктів - суми, еквівалентної 40 екю.

У разі коли пункти роздрібного продажу товарів розташовані в курортних місцевостях або на територіях, прилеглих до митниць, інших пунктів переміщень через митний кордон, органи місцевого самоврядування, до бюджетів яких спрямовується плата за торговий патент, можуть прийняти рішення щодо збільшення плати за торговий патент, але не більше суми, еквівалентної 160 екю за календарний місяць.

Додаткові доходи, отримувані внаслідок прийняття зазначених рішень, повністю спрямовуються до відповідних місцевих бюджетів.

Оплата торгового патенту здійснюється у валюті України за курсом Національного банку України на день, що передував дню проведення оплати торгового патенту.

Термін дії торгового патенту на здійснення роздрібної торгівлі становить 12 календарних місяців.

5. Оплата вартості торгового патенту на здійснення роздрібної торгівлі провадиться щомісячно до 15 числа місяця, який передує звітному.

Під час придбання торгового патенту на здійснення роздрібної торгівлі суб'єкт підприємницької діяльності вносить одноразову плату в розмірі вартості торгового патенту за один місяць. На суму, сплачену під час придбання торгового патенту, зменшується розмір плати за торговий патент, який підлягає внесенню в останній місяць його дії.

Суб'єкт підприємницької діяльності може здійснити попередню оплату вартості торгового патенту на здійснення роздрібної торгівлі за весь термін його дії.

d

v

E



B*

R

E

I

I

\x00B2

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes