Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" (12.07.96), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" (12.07.96)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.3
Скачувань: 722
ручки, олівці, інструменти для креслення, пензлі, мастихіни, мольберти, фарби, лаки, розчинники та закріплювачі для малювання та живопису, полотно, багети, рамки та підрамники для картин, швидкозшивачі, інші канцелярські прилади та конторське приладдя, крім виготовлених з дорогоцінних і напівдорогоцінних металів, незалежно від країни їх походження.

9. Суб'єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) - резиденти, які здійснюють роздрібну торгівлю виключно продукцією власного виробництва (фірмова торгівля), мають право на отримання безплатного торгового патенту. Фірмова торгівля - це продаж товарів безпосередньо їх виробниками-резидентами, а також структурними (відокремленими) підрозділами цих товаровиробників, які не мають статусу юридичної особи.

10. Суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють роздрібну торгівлю на території військових частин і військових навчальних закладів виключно товарами військової атрибутики та повсякденного вжитку для військовослужбовців, мають право на отримання безплатного торгового патенту.

11. Не потребує патентування реалізація суб'єктом підприємницької діяльності продукції власного виробництва фізичним особам, які перебувають з ним у трудових відносинах, через пункти роздрібної торгівлі, вбудовані у виробничі або адміністративні приміщення цього суб'єкта.

12. Не потребує патентування діяльність суб'єктів підприємницької діяльності з закупівлі у населення продукції (заготівельна діяльність), якщо подальша реалізація такої продукції відбувається по розрахунках у безготівковій формі (пункти прийому склотари, макулатури, відходів паперових, картонних і ганчіркових; заготівля сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки)".

4. У статті 8:

1) абзац другий викласти в такій редакції:

"за порушення термінів сплати чергових платежів сплачують штраф у розмірі вартості торгового патенту за один календарний місяць. При цьому торговий патент анулюється, перерахунок по попередньо внесених платежах не провадиться";

2) доповнити статтю після абзацу четвертого новим абзацом такого змісту:

"за здійснення операцій з реалізації товарів, визначених частиною шостою статті 3 цього Закону, без одержання безплатного торгового патенту або з порушенням порядку одержання та використання безплатного торгового патенту сплачують штраф у розмірі вартості торгового патенту на здійснення роздрібної торгівлі за повний термін його дії";

3) доповнити статтю новими частинами такого змісту:

"До дня сплати штрафів, визначених цією статтею, а також до придбання торгового патенту або оформлення безплатного торгового патенту діяльність відповідних суб'єктів підприємницької діяльності зупиняється.

Штрафи, передбачені цією статтею, підлягають сплаті порушником у п'ятиденний термін з дня вручення державними податковими інспекціями постанови про накладення штрафу".

II. Цей Закон набирає чинності з 1 вересня 1996 року.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 12 липня 1996 року

N 324/96-ВР

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes